Dogu Marmara ve Bati Karadeniz'de ögrenciler ara tatil için son derse girdiOrhan Kuzu,Ümit Ülker,Selim Bostanci,Fadime Yilmaz Elma,Ibrahim Yozoglu

Dogu Marmara ve Bati Karadeniz'de ögrenciler ara tatil için son derse girdiOrhan Kuzu,Ümit Ülker,Selim Bostanci,Fadime Yilmaz Elma,Ibrahim Yozoglu

SAKARYA (AA) - Sakarya, Kocaeli, Karabük, Bartin ve Zonguldak'ta ögrenciler, ara tatil öncesi son derse katildi.

Milli Egitim Bakanligina (MEB) bagli ilk ve ortaögretim kurumlarindaki ögrenciler, 2022-2023 egitim ve ögretim yili ikinci ara tatiline baslayacak. Ögrenciler, 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren egitim ögretime devam edecek.

Sakarya'da son ders zilinin çalmasinin ardindan ögrenciler ara tatile girdi.

Serdivan ilçesindeki Bahçelievler Gazi Ilkokulu ögrencileri de son dersin ardindan ara tatile girmenin sevincini yasadi.

Ögretmenlerinin hazirladigi seker ve çikolatanin bulundugu paketleri alan ögrenciler, arkadaslarina sarilarak vedalasti.

Kocaeli'de ögrenciler, ara tatil için son derse girdi.

Gebze ilçesindeki Kargali Ilkokulu ögrencileri, son derste ögretmenleri Sevgi Töngel'in hazirladigi, içinde seker, çikolata ve harçlik bulunan mendilleri aldi.

Töngel, bayram mendillerinin unutulmaya yüz tutmus eski bir Türk gelenegi oldugunu belirterek, bu bayramlik mendiller ile hem küçüklerin bayramda sevindirildigini hem de bayramlasma gelenegiyle örf ve adetlerin yasatildigini kaydetti.

Ögrenciler, birbirleriyle vedalastiktan sonra okuldan ayrildi.

Bartin'da yaklasik 29 bin ögrenci ve 2 bin 500 ögretmen ara tatil öncesi son derse katildi.

Cumhuriyet Ilkokulu'nda düzenlenen törende okul idarecileri, ögrencilere 9 günlük tatili dinlenerek ve firsat buldukça kitap okuyarak degerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Birçok velinin okul önünde bekledigi görüldü.

Zonguldak'ta yaklasik 100 bin ögrenci, ara tatile girdi.

Son ders zilinin çalmasiyla ögrenciler arkadaslarina sarilip vedalasarak okullarindan ayrildi.

Karabük'te de yaklasik 37 bin ögrenci, ara tatili öncesi son derslerine girdi.

Dersin sona ermesinin ardindan ögrenciler, birbirleriyle vedalasarak ara tatile girdi.