Trabzonspor Asbaskani Kafkas, camiadan gelecege umutla bakmasini istedi:Selçuk Kiliç- "Yeniden yapilanacagiz ve sürdürülebilir basarilara ulasmak için de yapiyi artik bozmayacagiz. Camiamizdan gelecege umutla bakmasini istiyorum. Hep beraber basaracagiz"

Trabzonspor Asbaskani Kafkas, camiadan gelecege umutla bakmasini istedi:Selçuk Kiliç- "Yeniden yapilanacagiz ve sürdürülebilir basarilara ulasmak için de yapiyi artik bozmayacagiz. Camiamizdan gelecege umutla bakmasini istiyorum. Hep beraber basaracagiz"

TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Asbaskani Zeyyat Kafkas, camiadan gelecege umutla bakmasini istedigini ifade etti.

Kafkas, Trabzonspor Dergisi'nde yer alan röportajinda, basari için bazen radikal kararlar almanin çok önemli oldugunu belirterek, "Sampiyonluk bir projedir. Istediginiz kadar iyi kadro olusturun, takimi yildizlarla doldurun, basarili olacaginizin bir garantisi yoktur." degerlendirmesinde bulundu.

Öncelikle dogru kararlari alabilecek ve projeleri ortaya koyabilecek bir iradeye sahip olunmasi gerektigine dikkati çeken Kafkas, söyle devam etti:

"Bunun yakin zamanda örnegini yasadik. Benim de basin sözcüsü olarak görev aldigim 2018'de Türkiye'nin en iyi atani ve en iyi tutani olarak tabir ettigimiz, tarihe isimlerini altin harflerle yazdiran çok degerli arkadaslarimizla takim içindeki tikanmanin önünü açmak için yollarimizi ayirarak bir süreç baslattik. Bu bir kirilma aniydi ve sampiyonluk projesinin de ilk adimlariydi. Karsiligi, bes yilda biri sampiyonluk olmak üzere 4 kupa oldu. Geçen sezon planlamada hatalarimiz oldu. Buradan büyük dersler alarak çiktik. Simdi her konuyu titizlikle takip ediyoruz. En az hatayla ve dogrulari çogaltarak yola devam ediyoruz. Bu bir süreç. Evet sancili, evet zor ama baska çaremiz yok. Yeniden yapilanacagiz ve sürdürülebilir basarilara ulasmak için de yapiyi artik bozmayacagiz. Camiamizdan gelecege umutla bakmasini istiyorum. Hep beraber basaracagiz.”

Trabzonspor'a yakisir, hirsli, mücadeleci ve savasan bir kadro kurmayi amaçladiklarini vurgulayan Kafkas, "Tecrübeli oyuncularimizin yanina gençlerimizi de dahil ederek gelecege de yatirim yapiyoruz. Teknik direktörümüz Nenad Bjelica tercihimiz bu düsüncemizin sonucudur. Çok basarili ve yapimiza da uygun bir teknik adamla birlikteyiz. Kendisine ve ekibine çok güveniyoruz." ifadelerini kullandi.

Kafkas, kongre sonrasi 3-4 aylik süreçte ödenen meblagin yaklasik 35 milyon avro oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu paranin 15 milyon avrosu sponsorluk ve reklam karsiligi temin edildi. Geri kalan meblagin büyük kismi baskanimiz ve yönetim kurulumuzun katkilari ile ödendi. En önemli detay ise seçildigimiz hafta ödenen 12 milyon avronun kulübümüzü çok büyük bir faciadan döndürmesidir. Bu gerçeklesmeseydi, serbest kalan oyuncular, UEFA'dan alinacak cezalar, Avrupa'dan men, transfer yasagi ve serbest kalacak futbolcu kontratlarindaki rakamlarin tamaminin rücu edilerek 60-70 milyon avro gibi geri dönülmesi mümkün olmayan bir kaosla karsi karsiya kalacaktik. Burada sorumluluktan kaçmayarak elini degil adeta tüm bedenini bu yükün altina koyan Baskanimiz Ertugrul Dogan'a bir Trabzonsporlu olarak hayatim boyunca minnet ve sükran duyacagim. Bunlari söylüyorum ki tarihe de not düsülsün. Çünkü çogu insan bu ödemelerin yapilmamasi halinde yasanacaklari gerçekten bilmiyordu."