"TarimCebimde" uygulamasi güncellendiMerve Özlem Çakir- Mikroçipli evcil hayvani kaybolanlar kayip bildiriminde bulunabilecek, kullanicilar evcil hayvanlarinin asilar dahil tüm bilgilerine erisebilecek- "TarimCebimde"nin sadece çiftçilerin degil tüm vatandaslarin kullanabilecegi bir uygulamaya dönüstürülmesi amaçlaniyor

"TarimCebimde" uygulamasi güncellendiMerve Özlem Çakir- Mikroçipli evcil hayvani kaybolanlar kayip bildiriminde bulunabilecek, kullanicilar evcil hayvanlarinin asilar dahil tüm bilgilerine erisebilecek- "TarimCebimde"nin sadece çiftçilerin degil tüm vatandaslarin kullanabilecegi bir uygulamaya dönüstürülmesi amaçlaniyor

ANKARA (AA) - Tarim ve Orman Bakanliginin, tarimsal üretimle ilgili is ve islemlerin, cep telefonu üzerinden tek tusla yapilabilmesine imkan saglayan "TarimCebimde" mobil uygulamasina "Balikçilik", "Evcil Hayvanlar" ve "Kent Tarimi" modülleri de eklendi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamaya göre, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci'nin 2 Ocak 2023’te tanitimini yaptigi "TarimCebimde 1.0" mobil uygulamasi ve Çiftçi Kayit Sistemi basvurularinin e-Devlet üzerinden alinmasi, bürokrasiyi azaltirken çiftçilerin de islerini kolaylastiriyor.

Uygulama sayesinde, tarim sektöründeki üreticiler, birçok isleme tek bir tikla erisebiliyor, daha önce Tarim ve Orman Il Müdürlüklerine giderek yapabildikleri hayvanlarinin dogum, ölüm, düsen küpe bildirimleri gibi is ve islemleri uygulama üzerinden gerçeklestirebiliyor.

Mobil uygulamada yapilan son güncelleme ile bugünden itibaren 2.0 versiyonu da hizmete sunuldu.

Bu güncelleme ile "Balikçilik", "Evcil Hayvanlar" ve "Kent Tarimi" modülleri de uygulamaya ilave edildi.

Yeni versiyona eklenen "Evcil Hayvanlar" modülü üzerinden kullanicilar, evcil hayvanlarinin veterinerleri tarafindan islenmis asilar dahil tüm bilgilere erisebilecek ve mikroçipli ev hayvani kaybolan kullanicilar kayip bildiriminde bulunabilecek.

Mobil uygulama üzerinden kayboldugu beyan edilen evcil hayvana iliskin kayip bildirimi, aninda elektronik ortamlarda kaydedilecek. Herhangi bir sebeple kayip bildirimi yapilan evcil hayvan, veterinere getirildiginde de mikroçip bilgilerinde eslesme yapilabilecek.

"Balikçilik" modülü üzerinden ise balikçilik ve su ürünleri yetistiriciligi ve avciligi yapan kullanicilar, ticari kisi ruhsati ve balikçi gemisi ruhsatlarinin görüntülenebilecegi "Ruhsatlarim", özel avcilik izin ve amatör balikçilik belgelerinin görüntülenebilecegi "Belgelerim", balikçi gemi sahiplerinin gemilerine ait sulardaki yer izlerini ve koordinatlarini haritadan görüntüleyebilecegi "Gemim Nerede", ister açiklarda isterse kiyida ariza kaydinin olusturulabilecegi "Ariza Bildirimi", cezalarini sorgulayabilecegi “Ceza Sorgulama” gibi islemleri kolayca gerçeklestirebilecek.

Bugünden itibaren "Kent Tarimi" ile ilgili bilgilere de tek bir tusla ulasabilecek. Kent Tarimi, tüketim merkezleri dikkate alinarak, lojistik mesafelere bagli maliyet artislari ve üretim kayiplarinin minimize edilmesi, daha taze ve raf ömrü daha uzun ürünlerin, daha çevreci bir model ile üretilmesi ve tüketicilere ulastirilmasi hedefleniyor.

Bu alanda Bakanlik tarafindan verilen destekler ve bunlara ne sekilde ulasabilecegi mobil uygulama üzerinden takip edebilecek.

- Sadece çiftçiler için degil

"TarimCebimde" mobil uygulamasina "Orman", "Su" ve "Doga" gibi konularda bilgi, duyuru, is/islemler içeren yeni modüllerin de kisa sürede eklenmesi için çalismalar sürüyor.

Böylece "TarimCebimde"nin, sadece çiftçilerin degil tüm vatandaslarin kullanabilecegi "Super App" tarzinda bir uygulamaya dönüstürülmesi amaçlaniyor.

"TarimCebimde" mobil uygulamasi, App Store, Google Play ve AppGallery mobil uygulama magazalarindan indirilebiliyor.