Konya Seker atik toplama alanini agaçlandiriyorHatice Senses Kurukiz- PANKOBIRLIK Genel Baskani ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Erkoyuncu: - "Bölgeyi agaçlandirmayi bu topraklarin bize yükledigi tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu kadar önemli ölçekte bir alani da agaçlandirmamiz elbette Konya Ovasi'nin, bu bölgede ekolojisine katki yapacaktir"

Konya Seker atik toplama alanini agaçlandiriyorHatice Senses Kurukiz- PANKOBIRLIK Genel Baskani ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Erkoyuncu:
- "Bölgeyi agaçlandirmayi bu topraklarin bize yükledigi tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu kadar önemli ölçekte bir alani da agaçlandirmamiz elbette Konya Ovasi'nin, bu bölgede ekolojisine katki yapacaktir"

ISTANBUL (AA) - Konya ve çevresinde 5 bin kilometrelik mesafede, 273 ayri güzergahta 20 milyonun üzerinde fidan dikimi gerçeklestiren Konya Seker, Çumra Seker Fabrikasi'nda pancarlarin yikanmasi sonucu açiga çikan topraklarin döküldügü eski atik sahasini agaçlandiriyor.

Konya Seker'den yapilan açiklamaya göre, 25 bin metrekare alanda 5 binin üzerinde agaç dikiminin yapilacagi alana ilk dikim PANKOBIRLIK Genel Baskani ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Erkoyuncu tarafindan yapildi.

Açiklamada programdaki görüslerine yer verilen Erkoyuncu, sunlari kaydetti:

"Sahanin dizaynini, düzeltilmesini ve agaçlandirmasini kendi ekiplerimiz ve çalisanlarimiz yapti. Bölgeyi agaçlandirmayi bu topraklarin bize yükledigi tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu kadar önemli ölçekte bir alani da agaçlandirmamiz elbette Konya Ovasi'nin, bu bölgede ekolojisine katki yapacaktir. Özellikle meydan ekibimize, fidanlik birimimize ve bu projede emegi geçen bütün arkadaslarimiza tesekkür ediyorum, çalismalarinda kolayliklar diliyorum. Agaçlandirma yaninda, bu bölgede 80 bin metrekare alana da Günes Enerjisi Santralleri (GES) kuracagiz. Bu proje de ülke ekonomimize katki yapacaktir, atil bir alani bu sekilde dönüstürmenin ekonomimize katkisinin çok önemli oldugunu düsünüyorum."

Çumra'nin güneydogusunda yer alan, Karadag ile Konya Ovasi'nin bir kareye sigdigi bölgede yapilacak agaçlandirma, burada yeni ve yapay bir agaçlandirma alanini da olusturmus olacak.

Alana, çam agaci, mahlep, disbudak, sedir gibi türler ekiliyor. Böylece bölgenin iklimine uygun, çok sulama da istemeyen agaçlarla bölge insani için bir sosyal etkinlik alanina da dönüsecek tepede yapilan agaçlandirma, bölgenin ekolojik dengesinin korunmasina da büyük bir katki saglayacak.

Söz konusu proje ile agaçlandirma, bölgedeki tozlanmayi önleme ve günes enerjisinden elektrik üretimi çalismalari yapilacak. Böylelikle Konya Seker, atik toplama alani, agaçlandirma ve enerji projesiyle çevreye katki sunacak.