TIKA'dan Tanzanya'daki balik üreticilerine destek Mustafa Deveci

TIKA'dan Tanzanya'daki balik üreticilerine destek Mustafa Deveci

ANKARA (AA) - Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Tanzanya'nin Unguja Kaskazini A Belediyesi sinirlari içerinde bulunan iki pazar yerinde balikçilarin faydalanmasi amaciyla 4 buz yapma makinesi desteginde bulundu.

TIKA'dan yapilan yazili açiklamaya göre, Unguja Kaskazini A Belediyesi uhdesinde iki pazar yerinde kullanilmak üzere temin ettigi 4 buz yapma makinesini törenle belediye yetkililerine teslim etti.

Her iki pazar yerinde faaliyet gösteren yaklasik 2 bin balikçinin faydalanmasi öngörülen proje ile tutulan baliklarin taze olarak uzun süre muhafaza edilmesine imkan saglanmasi ve satis gelirlerinin artirilmasi hedefleniyor.

Unguja Kaskazini A Belediyesinde yapilan teslim törenine, Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoglu, Kaskazini Valisi Eyüp Mahmud ve balik pazari esnafi katildi.

Törende konusan Mahmud, proje kapsaminda balikçilikla ugrasan esnafin yani sira bölgedeki otellerin de saglikli ve taze baliga ulasmasina olanak saglanacagina isaret ederek, Türkiye'ye ve TIKA'ya tesekkür etti.

Büyükelçi Güllüoglu da Türkiye'nin her zaman dost ve kardes Tanzanya ve Zanzibar halklarinin yaninda oldugunu belirtti.

Bölgede geçimini balikçiliktan saglayan tüm esnafin yararlanacagi buz yapma makineleri ile tutulan ürünlerin daha uzun süre saglikli muhafaza edilerek her seyden önce israfin önüne geçilecegini vurgulayan Güllüoglu, hemen her sektörde proje ve faaliyetlerde bulunan TIKA’nin, bu projeyle esnafin gelirlerini artirarak yüzleri güldürecegine inandigini kaydetti.