Çenesinde çiktiktan 19 yil sonra elmacik kemiginde saptanan tümörden yine kurtulduMeltem Yilmaz Karakurum

Çenesinde çiktiktan 19 yil sonra elmacik kemiginde saptanan tümörden yine kurtulduMeltem Yilmaz Karakurum

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde ameliyat edilen 54 yasindaki Seringül Karakaya, 19 yil sonra tekrarlayan kanserle savasini yine kazandi.

KTÜ'den yapilan açiklamaya göre, 2004'te çene kemigindeki kemik tümörü nedeniyle Farabi Hastanesi'nde ameliyat edilen Karakaya, 19 yil süren periyodik takiplerinde saglikli sekilde hayatina devam etti.

Bu yil mart ayinda yüzünün sag yarisinda sislik fark eden ve hastanenin Kulak Burun Bogaz Klinigi'ne (KBB) basvuran Karakaya'nin yapilan tetkiklerinde, tümörün bu kez yüzündeki elmacik kemigini etkiledigi belirlendi.

Doç. Dr. Bengü Çobanoglu tarafindan degerlendirilen Karakaya, tümörün vücudunun baska yerine siçramadiginin belirlenmesinin ardindan ameliyata alindi.

Operasyonla elmacik kemigiyle birlikte tümör de çikarilan Karakaya, yara iyilesmesi tamamlandiktan sonra sagligina kavustu.

- Yara iyilesmesi basarili sekilde tamamlandi

Operasyonu gerçeklestiren ekibi yöneten Doç. Dr. Bengü Çobanoglu, hizli hareket ederek ameliyatla tümörü çikarttiklarini belirtti.

Çobanoglu, operasyon sonrasi yara iyilesmesinin de basarili sekilde tamamlandigini vurgulayarak, hastasinin sagligina kavusmasindan duydugu memnuniyeti aktardi.

Bas-boyun bölgesinde meydana gelen tümörlerin ciddi saglik sorunlarina yol açabildigine dikkati çeken Çobanoglu, sunlari kaydetti:

"Bu nedenle uzun süre iyilesmeyen yaralar, boyundaki sislikler, ses kisikligi ve agiz içi yara gibi belirtileri bulunan kisilerin vakit kaybetmeden KBB uzmanlarina basvurmasi önemlidir. Erken teshis tedavi sürecinin basari sansini artiriyor. Ayrica düzenli kontroller ve saglikli yasam aliskanliklari da bas-boyun tümörlerinin önlenmesinde büyük önem arz eder."

KTÜ Farabi Hastanesi KBB Kliniginde aldigi tedaviden son derece memnun kaldigini belirten 54 yasindaki Seringül Karakaya, "Doç. Dr. Bengü Çobanoglu ve ekibi, benimle ilgilenerek her adimda yanimda oldu. Operasyon öncesi ve sonrasinda sagladiklari bilgilendirme ve yakin iletisim süreci, beni oldukça rahatlatti." ifadelerini kullandi.

Karakaya, hemsirelerin ve diger saglik personelinin, her türlü ihtiyacini karsiladigini ve tedavi sürecinde moralini yüksek tutmasini sagladigini vurgulayarak, sagligina kavusmaktan mutluluk duydugunu dile getirdi.