TCDD'den "tren yollarinda otla mücadele için ilaçlama yapilacak" uyarisiEsma Küçüksahin

TCDD'den "tren yollarinda otla mücadele için ilaçlama yapilacak" uyarisiEsma Küçüksahin

KAYSERI (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Genel Müdürlügü, Ankara, Kayseri, Yozgat ve Nevsehir'de gar ile istasyonlar arasinda otla mücadele kapsaminda ilaçlama çalismasi gerçeklestirecegini duyurdu.

TCDD'den yapilan açiklamada, 10-28 Nisan tarihlerinde Ankara'da Marsandiz Gar Sahasi, Vagon Bakim Onarim Atölyesi, Araç Bakim Müdürlügü, Lojistik Müdürlügü, Ray Kaynak Fabrika Müdürlügü, Demiryol Fabrikasi Yollari, Satin Alma ve Stok Kontrol Servis Müdürlügü yollari, Baskentray mintikasi (Sazpinar ve Kizilcaköy yollari dahil) ve Yenikent yollari askeriye sahalarinda ilaçlama yapilacagi kaydedildi.

10 Nisan-9 Haziran tarihlerinde ise Karaosman, Caferli, Sefaatli, Sarikent, Yenifakili, Fehimli, Pasali (Yozgat), Kanlica (Nevsehir), Himmetdede, Kalkancik, Beydegirmeni, Bogazköprü, Keykubat, Kayseri, Gömeç (Kayseri) gar ve istasyonlari arasinda ilaçlama olacaginin belirtildigi açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Mücadelede kullanilan ilaçlar, insan ve hayvan sagligini etkileyici özellik tasimasi sebebiyle tehlike olusturmaktadir. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonlarin çevresinde vatandaslarin dikkatli olmalari gerekmektedir. Demiryolu güzergahi ve yakinindaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca vatandaslarin ilaçlama yapilan sahaya yaklasmamalari, belirtilen yerlerde hayvanlarini otlatmamalari, ot hasadi ve aricilik faaliyetlerinde bulunmamalari önemle duyurulur."