SunExpress 2023 yaz sezonuna 26 yeni rota ile hazirlaniyorMuhammet Emin Horuz,Kenan Irtak- SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki: - "Türkiye'nin hizlica toparlanma yönündeki sarsilmaz gücüne olan inancimiz her zamankinden daha da fazla. Bu toparlanmaya destek olmak adina, Türkiye'nin turizm elçisi olarak Türkiye'yi ve Türkiye turizmini yurt disinda daha da yogun bir sekilde tanitmaya odaklandik"

SunExpress 2023 yaz sezonuna 26 yeni rota ile hazirlaniyorMuhammet Emin Horuz,Kenan Irtak- SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki:
- "Türkiye'nin hizlica toparlanma yönündeki sarsilmaz gücüne olan inancimiz her zamankinden daha da fazla. Bu toparlanmaya destek olmak adina, Türkiye'nin turizm elçisi olarak Türkiye'yi ve Türkiye turizmini yurt disinda daha da yogun bir sekilde tanitmaya odaklandik"

ISTANBUL (AA) - Türk Hava Yollari ile Lufthansa'nin ortak kurulusu SunExpress, 2023 yaz sezonunda uçus agina toplamda 26 yeni rota ekleyerek yil sonunda 12 milyonu askin yolcu tasimayi hedefliyor.

SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardimcisi Tuncay Eminoglu'nun katilimiyla, Istanbul Havalimani'nda düzenlenen basin toplantisinda, sirketin 2022 yili performansi degerlendirilerek 2023 yilina dair planlari paylasildi.

Toplantida paylasilan bilgilere göre, sirket, 2022 yilinda yolcu sayisi bakimindan rekora imza atarak 10,7 milyon yolcu tasidi. Hava yolunun doluluk orani ise salgin öncesi seviyeleri asarak yüzde 85 olarak gerçeklesti.

2022 yilinda yaklasik 1,49 milyar avroluk gelir ile salgin öncesi rakamlarini ve karlilikta hedefini asan SunExpress, bu yaz için Türkiye ile Avrupa arasinda simdiye kadarki en genis uçus agi ile hizmet sunmayi planliyor. Sirket, 2023 yaz sezonunda uçus agina toplamda 26 yeni rota ekleyerek yil sonuna kadar 12 milyonu askin yolcu tasimayi hedefliyor.

Toplantinin açilis konusmasini yapan SunExpress CEO'su Kownatzki, Türkiye'yi ve Türkiye turizmini yurt disinda daha yogun bir sekilde tanitmaya odaklandiklarini belirterek, "Deprem sonrasi yaralarin sarilmasina destek olmaya devam ettigimiz su günlerde Türkiye'nin hizlica toparlanma yönündeki sarsilmaz gücüne olan inancimiz her zamankinden daha da fazla. Bu toparlanmaya destek olmak adina, Türkiye'nin turizm elçisi olarak Türkiye'yi ve Türkiye turizmini yurt disinda daha da yogun bir sekilde tanitmaya odaklandik. Bu odagimizla ekonomi ve istihdama katkida bulunmayi sürdürecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kownatzki gelecek dönemin turizm açisindan çok önemli oldugunu belirterek, "Yaz dönemi için Türkiye'ye güçlü talep devam ediyor. SunExpress olarak bu talebi karsilamak amaciyla koltuk kapasitemizi yüzde 13 artirirken, 26 yeni rota ile uçus agimizi genislettik." ifadelerini kullandi.

-"60 milyon turist hedefine katkida bulunmaya devam ediyoruz"

Kownatzki Türkiye'yi yilin her döneminde ziyaret edilen bir ülke haline getirmek için çalistiklarina vurgulayarak, "Türkiye'nin bu yil için 60 milyon olan turist hedefine katkida bulunmaya devam ediyoruz. Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi is birligiyle Türkiye'yi yurt disinda tanitmaya yönelik çalismalarimizi sürdürmekle birlikte Türkiye’ye yönelik seyahatin yilin tamaminda da tesvik edilmesine katkida bulunuyoruz." seklinde konustu.

- 2023'te 60 yeni pilot adayini egitim programina kabul edecek

SunExpress'in Çoklu Ekip Pilot Lisans Programi'na iliskin bilgileri aktaran Kownatzki, sunlari söyledi:

"Sektördeki 30 yili askin tecrübemizle Türk havaciligina katki saglamaya devam ediyoruz. Gelecegin Türk pilotlarini yetistirmek için 2018 yilindan bu yana Çoklu Ekip Pilot Lisans Programi'ni yürütüyoruz. Pandemi döneminde 117 pilot programimizi basariyla tamamladi. Önümüzdeki bes yil içinde, programdan mezun olduktan sonra SunExpress bünyesinde istihdam edilecek 160 pilot yetistirecegiz. Basvuru süreci devam eden programimiza bu yil 60 yeni pilot adayini kabul edecegiz."

Kahramanmaras merkezli depremin yasandigi ilk günden bu yana hava yolu olarak ilgili kuruluslarla yakin is birligi içerisinde hareket ettiklerini kaydeden Kownatzki, "Tüm ülkeyi yasa bogan deprem sonrasinda yaptigimiz yardimlara Almanya ile Türkiye arasinda kurdugumuz hava köprüsü ile devam ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- Deprem bölgesi için 435 özel uçus gerçeklestirildi

Toplantida edinilen bilgilere göre, SunExpress, arama-kurtarma ve saglik ekiplerini deprem bölgesine ulastirmak ve vatandaslarin tahliyesi amaciyla bugüne kadar toplam 435 özel uçus gerçeklestirdi. Düzenledigi özel uçuslarda 7 bin 500'den fazla arama-kurtarma ve saglik ekibini bölgeye tasiyan SunExpress, bu uçuslarin dönüs seferlerinde de depremden etkilenen 18 binden fazla kisinin bölgeden tahliyesini sagladi. Hava yolu, AFAD basta olmak üzere tüm resmi yetkili kuruluslar araciligiyla gelen 220 tonu askin yardim malzemesini ücretsiz kargo hizmeti vererek deprem bölgesine ulastirdi.

Almanya ile Türkiye arasinda SunExpress öncülügünde kurulan hava köprüsü kapsaminda da DPD, FIEGE, time:matters, CB Customs Broker GmbH ve Lufthansa Cargo is birligiyle yürütülen 'Birlikte Destek Oluyoruz' inisiyatifi ile Almanya’da toplanan 570 tondan fazla yardim malzemesi deprem bölgesine tasindi. Inisiyatif kapsaminda bölgeye toplamda 1.000 ton yardim malzemesi tasinmasi öngörülüyor.

- 2023'te 400'ün üzerinde yeni istihdam planlaniyor

SunExpress, büyüme planlari dogrultusunda önümüzdeki dönemde kokpit, kabin, hat bakim, yer operasyonlari ve genel müdürlük pozisyonlari için ise alim yapacak. 2023'te 400'ün üzerinde yeni istihdam yaratilmasi planlaniyor.

SunExpress, ilk kez 2022 yilinda hayata geçirdigi Genç Yetenek Programi FLY ile havacilik sektöründe kariyer yapmayi hedefleyen yeni mezunlara da is firsati sunuyor. Programa katilmaya hak kazanan genç yetenekler, 2023 yili basinda SunExpress bünyesinde göreve basladi. Yeni mezunlar, kariyerlerine sirket bünyesinde devam etme olanagina da sahip olacak.

Bu arada SunExpress, Great Place To Work Enstitüsü tarafindan kurum kültürü ve çalisan deneyimini ölçümlemek amaciyla çalisanlara yönelik gerçeklestirilen anonim anket sonucu “Great Place To Work” sertifikasi almaya hak kazandi. Great Place to Work Enstitüsü ile gerçeklestirilen anket kapsaminda sirketlerini güvenilirlik, takim ruhu, saygi, hakkaniyet ve gurur konularinda degerlendiren çalisanlar, sirketlerine Great Place to Work Certified unvanini kazandirdilar.

- "Türkiye ile Avrupa arasinda simdiye kadarki en genis uçus agi"

SunExpress, 2023 yaz sezonunda eklenen 26 yeni rota ile tarihindeki en genis uçus agina ulasiyor. Skytrax Dünya Hava Yolu Ödülleri'nde "Dünyanin En Iyi Tatil Hava Yolu" ödülünün sahibi olan SunExpress, Türkiye'den 30 ülkede 60 destinasyona ve 185'ten fazla rotaya aktarmasiz uçus sunarak Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden turizme deger katmaya devam ediyor.

SunExpress, 2023 yaz sezonunda Türk Rivierasi için 15 yeni rota sunacak. Antalya, Izmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarindan yapilacak uçuslarda toplamda 58 noktaya uçus gerçeklestirecek. 16 Anadolu kentinden Avrupa’nin 18 sehrine direkt tarifeli seferler sunan hava yolu, bu yaz Anadolu-Avrupa uçus agina da 11 yeni dis hat rotasi ekliyor.

SunExpress'in 2023 yaz sezonu için 26 yeni destinasyonu ise su sekilde:

"Antalya: Bristol, Newcastle, Tiflis, Dublin, Dalaman: Birmingham, Brüksel, Zürih; Izmir: Dubai, Birmingham, Saarbrücken, Atina, Venedik, Tiflis, Edinburgh, Barselona; Ankara: Berlin, Hamburg, Stockholm, Tiflis; Adana: Berlin, Hamburg; Kayseri-Cenevre, Gaziantep-Cenevre, Diyarbakir- Viyana, Hatay-Stuttgart, Kütahya-Zafer-Düsseldorf."