Spor federasyonlari, Anadolu Ajansinin kurulusunun 103. yil dönümünü kutladiFatih Çakmak

Spor federasyonlari, Anadolu Ajansinin kurulusunun 103. yil dönümünü kutladiFatih Çakmak

ANKARA (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu ile bazi spor federasyonlari Anadolu Ajansinin (AA) kurulusunun 103. yil dönümü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Türkiye Basketbol Federasyonu sosyal medya hesabindan yayinlanan kutlama mesajinda, kurumun "Milli Mücadele'nin sesi Anadolu Ajansi 103 yasinda" basligiyla paylastigi videoyu da alintilayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatiyla 6 Nisan 1920'de 'Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak' amaciyla yayin hayatina baslayan, o günden bugüne ülkenin her kösesine ve dünyaya yayilmis habercilik agiyla hizmet veren Anadolu Ajansinin kurulusunun 103. yil dönümünü kutluyoruz." ifadelerine yer verildi.

Tenis Federasyonundan yapilan açiklamada ise, "Milli Mücadele'nin sesini Anadolu'dan dünyaya duyurmak için 6 Nisan 1920'de kurulan ve o günden bu güne dogru bilgilerin kamuoyuna aktarilmasi konusunda önemli bir görev ifa eden Anadolu Ajansinin 103'üncü yasi kutlu olsun." denildi.

Türkiye Boks Federasyonu da kutlama mesajinda, kurumun videosunu da alintilayarak, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatiyla Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak gayesiyle 6 Nisan 1920 tarihinde yayin hayatina baslayan Anadolu Ajansinin 103. kurulus yil dönümünü kutlariz." ifadelerini kullandi.