Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi'nin son sampiyonu, Cemal Kütahya için oynayacakSavas Güler- Beykoz Belediyespor'un takim kaptani Çaglayan Öztürk: "Eger sampiyon olursak, Kahramanmaras merkezli depremlerde yasamini yitiren Cemal Kütahya'nin adini ve anisini yasatmak için her seyi yapmayi düsünüyoruz" - "Camiamizdan bir can kaybettik. Bunu unutturmamak gerekiyor. Çünkü o, hentbol için her seyini verdi. Elimizden geleni yapmaya haziriz"

Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi'nin son sampiyonu, Cemal Kütahya için oynayacakSavas Güler- Beykoz Belediyespor'un takim kaptani Çaglayan Öztürk:
"Eger sampiyon olursak, Kahramanmaras merkezli depremlerde yasamini yitiren Cemal Kütahya'nin adini ve anisini yasatmak için her seyi yapmayi düsünüyoruz"
- "Camiamizdan bir can kaybettik. Bunu unutturmamak gerekiyor. Çünkü o, hentbol için her seyini verdi. Elimizden geleni yapmaya haziriz"

KONYA (AA) - SAVAS GÜLER - Hentbolda HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupasi'nin son sampiyonu Beykoz Belediyespor, ayni basariyi tekrarlayip, sampiyonluk kupasini Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay'da hayatini kaybeden A Milli Hentbol Takimi Kaptani Cemal Kütahya'ya armagan etmek istiyor.

Selçuklu Belediyesi Uluslararasi Spor Salonu'nda düzenlenen Sekizli Final'in ikinci karsilasmasinda Nilüfer Belediyespor'u yenerek adini yari finale yazdiran Beykoz Belediyespor, kulüpte uzun yillar oynayan ve hayalleri yarim kalan Cemal Kütahya'nin anisini yasatmayi hedefliyor.

Beykoz Belediyespor'un takim kaptani Çaglayan Öztürk, AA muhabirine, Cemal Kütahya ile yillarca beraber oynadigini, çok yakin arkadasi oldugunu söyledi.

Ayrica A Milli Takim'da da Kütahya ile forma terlettiklerini aktaran Çaglayan Öztürk, "Cemal Kütahya ile Beykoz Belediyespor'da oynarken bir süre ev arkadasi olmustuk. Ailesiyle de çok yakindan tanistigim, görüstügüm bir arkadasimdi." dedi.


- "O, hentbol için her seyini verdi"


Çok büyük hedefleri olan Kütahya'nin hayallerinin yarim kaldigini vurgulayan 35 yasindaki oyuncu, sunlari kaydetti:

"Acimiz çok büyük. Insan kendi canindan birini kaybedince çok daha baska acilar yasiyor. Onunla çok animiz var. Beraber üzüldük, beraber agladik, beraber gülüp eglendik. Çok büyük hedefleri vardi. Milli takimda, Avrupa sampiyonasinda hep sampiyon olmak isterdi. Çünkü gol kralligi yasamis biri. Ligde de yapacagi güzel isler vardi. Eger sampiyon olursak, Kahramanmaras merkezli depremlerde yasamini yitiren Cemal Kütahya'nin adini ve anisini yasatmak için her seyi yapmayi düsünüyoruz. Camiamizdan bir can kaybettik. Bunu unutturmamak gerekiyor. Çünkü o, hentbol için her seyini verdi. Elimizden geleni yapmaya haziriz."


- "Iyi bir takimiz"


Çaglayan Öztürk, bu dogrultuda kupayi alarak, biraz olsun moral ve motivasyon kazanmayi amaçladiklarini belirtti.

Adim adim gittiklerini ve ilk hedeflerinin yari finalde Sakarya Büyüksehir Belediyespor'u yenmek oldugunu anlatan deneyimli oyuncu, "Kupa almak çok güzel bir duygu. Geçen yil Beykoz halkina bir kupa kazandirdik. Bu sene de bunun tekrarini istiyoruz. Basari öyle bir sey ki çitayi yukariya çikardiginiz zaman beklentiler hep artiyor. Su anda da ligde lideriz. Iyi bir takimimiz var." diye konustu.

Nisanda oynanacak 2024 EHF Avrupa Sampiyonasi Elemeleri'nde guruptan çikmak istediklerini belirten Çaglayan Öztürk, Türkiye tarihinde ilk defa Avrupa Sampiyonasi'na katilabilmeyi arzuladiklarini dile getirdi.