Çocukken tribünden destekledigi Samsunspor ile sampiyon olmak istiyorIlyas Gün- Samsunspor'un takim kaptanlarindan Yusuf Abdioglu, tribünden destekledigi takimla sampiyonluk sevinci yasamak için mücadele veriyor- Tecrübeli oyuncu Yusuf Abdioglu:"Samsunspor'a ilk geldigimde hedefim sampiyonluktu insallah sampiyonluga az kaldi"

Çocukken tribünden destekledigi Samsunspor ile sampiyon olmak istiyorIlyas Gün- Samsunspor'un takim kaptanlarindan Yusuf Abdioglu, tribünden destekledigi takimla sampiyonluk sevinci yasamak için mücadele veriyor- Tecrübeli oyuncu Yusuf Abdioglu:"Samsunspor'a ilk geldigimde hedefim sampiyonluktu insallah sampiyonluga az kaldi"

SAMSUN (AA) - ILYAS GÜN - Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yilport Samsunspor'un takim kaptanlarindan Yusuf Abdioglu, çocukken tribünden destekledigi sehrinin takimi ile sampiyonluk yasamak istiyor.

Samsun'da futbola amatör kulüplerde oynayarak baslayan 33 yasindaki stoper Yusuf Abdioglu, Hatayspor, Ankagücü ve Altinordu gibi Türkiye'nin önemli takimlarinin formalarini giydikten sonra bu sezon basinda Samsunspor'a transfer oldu.

Samsunspor'un 11 yillik Süper Lig hasretini sona erdirmek isteyen tecrübeli oyuncu, çocukken tribünden destekledigi takimi ile sampiyonluk yasamak için adeta gün sayiyor.

Tecrübeli oyuncu Yusuf Abdioglu AA muhabirine, çocukken Samsunspor'un maçlarini tribünden izledigini söyledi.

Samsunspor formasi giymenin gururunu yasadigini dile getiren Yusuf Abdioglu, sunlari söyledi:

"Futbolculuk kariyerimde hayalini kurdugum Samsunspor'a transfer olmak ve bu takima hizmet etme firsati buldugum için büyük mutluluk yasiyorum. Takimda bana kaptanlik verildi, ben de onun geregini sahada yapiyorum. Bu dogrultuda gemiyi karaya çikartmamiz gerekiyordu. Kaptanlar olarak bu sene takim bütünlügüne çok özen gösterdik, öncelik olarak takim bütünlügü sagladik. Samsunspor olarak çok büyük bir camiayiz zaten. Aslinda Süper Lig de bizi özlemistir diye düsünüyorum. Gerçekten büyük camialar birbirini özler, düsman da olsalar birbirini özler. Çünkü o maçlarda seyir zevki yüksek olur, Samsunspor geri dönüyor. Küllerinden dogup geri dönüyor. Biz insallah bunun fitilini yakanlar olduk."

- "Artik Samsun'un çocuklari Samsunspor'u tutacak"

Yusuf Abdioglu, Samsunspor'un Süper Lig'e çiktiktan sonra bir daha alt liglere düsmeyecegine inandigini ifade ederek, "Bundan sonraki Samsun'da gençlerimizin baska takimlari tutmasina engel olacagiz. Artik Samsun'un çocuklari Samsunspor'u tutacak. Onu destekleyecek diye düsünüyorum. Buradan ailelere de seslenmek istiyorum. Çocuklarinizi ne olursunuz Samsunsporlu yapin." diye konustu.

Takimin oyuncusu olmanin yani sira bir taraftari olduguna isaret eden Yusuf Abdioglu, söyle devam etti:

"Kazandigimiz maçlardan sonra tüm oyuncu arkadaslarima tesekkür ediyorum. 'Allah sizlerden razi olsun' diyorum. Onlar için de sampiyonluk çok önemli. Her futbolcu her zaman sampiyon olamiyor ama benim için daha özel. Onlarin yardimi ve destegi olmazsa biz sampiyon olmayi basaramazdik. Gerçekten karakterli bir takimimiz var, sahada kötü de oynasak bu karakteri sahaya yansitip galip geliyoruz."

- "Bundan sonra tek hedefim sampiyonluk kupasini elimize almak"

Sezon ortasinda kötü bir sakatlik yasadigini hatirlatan Yusuf Abdioglu, sunlari kaydetti.

"Bu yil sadece 2 gol atabildim. Sakatligim olmazsa daha çok gol atmak isterdim. Çocukken Samsunspor formasiyla gol atmak hayal kurdugum seylerden bir tanesiydi ve bunu Çaykur Rizespor maçinda gerçeklestirdim. Gollerimi kendi sahamizda attim. Ben gol attiktan sonra sevinmek için tribünlere kosarken bile seyircilerimizin arasinda yillardir birlikte maç izledigim arkadaslarimla göz göze geliyorum bazen. Bu da benim için anlatilmaz bir duygu. Samsunspor'a ilk geldigimde hedefim sampiyonluktu insallah sampiyonluga az kaldi. Daha sonraki hedefim gol atmakti onu da basardim. Bundan sonra tek hedefim sampiyonluk kupasini elimize almak. Bundan sonra bu takimda kalici olmak istiyorum. Samsunspor'un Süper Lig'de kalici olacagini düsünüyorum. Bu seneki gibi gelen yabanci oyunculara aidiyetlik duygusu aktarilirsa Samsunspor'un Süper Lig'de de fark yaratacagini düsünüyorum. Zaten seyircimizi herkes görüyor. Pendikspor maçinda sahada 10 kisi kaldik ama seyircimiz sayesinde biz sahaya zaten 12 kisi baslamistik. Sampiyonluk gelinceye kadar bizi sonuna kadar taraftarlarimizdan desteklemelerini istiyorum."