Sisecam, teknoloji sirketi ICRON'a yatirim yapmak üzere niyet mektubu imzaladiTolga Yanik- Niyet mektubuna göre, görüsmeler anlasma ile sonuçlandiginda Sisecam, 2027'ye kadar ICRON'daki toplam payini yüzde 50'ye kadar yükseltmek için satin alma opsiyon hakkina sahip olacak

Sisecam, teknoloji sirketi ICRON'a yatirim yapmak üzere niyet mektubu imzaladiTolga Yanik- Niyet mektubuna göre, görüsmeler anlasma ile sonuçlandiginda Sisecam, 2027'ye kadar ICRON'daki toplam payini yüzde 50'ye kadar yükseltmek için satin alma opsiyon hakkina sahip olacak

ISTANBUL (AA) - Sisecam, çok sayida sektöre operasyonel ve stratejik karar optimizasyonu hizmeti sunan Türk teknoloji sirketi ICRON'a yatirim yapmak üzere niyet mektubu imzaladi.

Sirket açiklamasina göre, akilli teknolojiler ve yetkin insan kaynagi ile kendini ayristiran Sisecam, 88 yillik köklü ve global bir sanayi sirketi olarak elde ettigi deneyimleri dönüsümle harmanlayarak ve gelecek vadeden yatirimlarla destekleyerek büyümesini sürdürüyor.

Sisecam, kendisine yeni kaslar kazandiracak farkli is alanlarina yatirim konularini degerlendirmeye devam ederken, ICRON ile baslayan görüsmelerle dönüsüm ve dijitallesme odakli çalismalarini farkli yetenek ve perspektiflerle gelistirmek konusunda stratejik bir adim atti. Farkli alanlardaki birikim ve kabiliyetleriyle bugüne kadar birçok ilke imza atan, kendini bir teknoloji sirketi olarak tanimlayan Sisecam için teknoloji gelistirmek uzun süredir is yapis seklinin bir parçasi.

2018'de yarinin ihtiyaçlariyla uyumlanmak için dönüsüm hamlesine baslayan Sisecam, Türkiye'de blokzincir teknolojisiyle dis ticaret islemi gerçeklestiren ilk sirket. Sisecam'in "Uçtan Uca Dijital Hazine Yönetimi" hedefi dogrultusunda hayata geçirdiklerinden bir digeri Dijital Dolandiricilik Tespit ve Kontrol Sistemi.

Türkiye'de kurumsal swift kodu alarak swift agina katilmis "ilk" sirket olan Sisecam, manuel müdahaleye kapali, uçtan uca ödeme sistemi ile 2021'de dünyanin bu alandaki en prestijli ödüllerden olan Adam Smith Best Cyber Security Solution ödülünün de sahibi.

Sisecam, dijital dönüsüm projelerinin yönetilmesi, mevcut operasyonel süreçlerdeki sorunlari çözümleyecek teknoloji çözümlerinin bulunmasi ve entegre edilmesi basarilariyla 2022'de Alexander Hamilton Dijital Dönüsüm ödülünü almisti.

Görüsmeler anlasmayla sonuçlanirsa, Sisecam teknoloji gelistirme alanindaki ilk yatirimini ICRON'a yapacak. Bu ortaklik, yüksek potansiyele sahip ICRON firmasinin büyümesini desteklemekle kalmayacak, Sisecam'in mevcut operasyonlarindaki operasyonel mükemmellik ve optimizasyon yaklasimini bir üst seviyeye tasiyarak bulundugu sektörlerde rekabet avantaji saglayacak kazanimlar elde etmesini de saglayacak.

Sisecam Üst Yöneticisi (CEO) Görkem Elverici ve ICRON CEO'su Gürer Ünal'in Barselona'da, Gartner Supply Chain Expo 2023 organizasyonunda imzaladiklari niyet mektubuna göre, görüsmeler anlasma ile sonuçlandiginda Sisecam, 2027'ye kadar ICRON'daki toplam payini yüzde 50'ye kadar yükseltmek için satin alma opsiyon hakkina da sahip olacak.

1992'den bu yana faaliyet gösteren ICRON'un sundugu akilli tedarik zinciri karar çözümleri ile farkli sektörlerde faaliyet gösteren küresel müsterilerinin operasyonlarini çevre uyumlu, verimli ve karli bir sekilde sürdürmelerine katkida bulunuyor.

ICRON'un algoritma tabanli, karar merkezli yazilim platformu, birden fazla karar vericiyi, karar sürecini ve senaryosunu, optimizasyon, planlama, makine ögrenimi ve yapay zeka algoritmalari gibi çesitli problem çözme teknikleriyle destekliyor.

Sisecam ve ICRON, Sisecam'in özellikle tedarik zincirine yönelik ihtiyaçlari için 1996'dan bu yana is birligi yapiyor. ICRON, dünyadaki en saygin teknoloji arastirma ve danismanlik kuruluslarindan biri olan Gartner tarafindan geçen ay yayinlanan, global ölçekte tedarik zinciri planlama alaninda faaliyet gösteren en iyi 20 firmaya yer veren "Magic Quadrant for Supply Chain Planning Solutions" Magic Quadrant'inda yer aldi.

ICRON'un 2023'te bu alandaki en iyi 20 sirket arasina girdigini ortaya koyan bu gösterge, tüm dünyada tedarik zinciri karar alicilari tarafindan takip edilen, itibari çok yüksek ve global anlamda en önemli rehberlerden biri niteligi tasiyor.