Medical Point Gaziantep, down sendromlu gençlerle bulustuMuhammet Emin Horuz- Medical Point Gaziantep Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ekber Sahin: - "Birbirinden degerli misafirlerimizi agirlamaktan onur duyduk. Hastanemiz gelecekte de down sendromlu çocuklara destegini sürdürecektir"

Medical Point Gaziantep, down sendromlu gençlerle bulustuMuhammet Emin Horuz- Medical Point Gaziantep Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ekber Sahin:
- "Birbirinden degerli misafirlerimizi agirlamaktan onur duyduk. Hastanemiz gelecekte de down sendromlu çocuklara destegini sürdürecektir"

ISTANBUL (AA) - Medical Point Gaziantep Hastanesi, "Glutensiz Bir Baska Kafe" ile "Mutlu Kafe" çalisanlarindan 12 down sendromlu gencin kulak, burun, bogaz ve dahiliye muayenelerini ücretsiz olarak gerçeklestirdi.

Hastaneden yapilan açiklamaya göre, 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü'nde down sendromlu gençler Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde agirlandi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi, "Gülmek En Çok Size Yakisiyor" slogani ile Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Engelli Yasli Hizmetleri Daire Baskanligi'na bagli "Glutensiz Bir Baska Kafe" ile "Mutlu Kafe" çalisanlarindan 12 down sendromlu gencin kulak, burun, bogaz ve dahiliye muayenelerini ücretsiz yapti.

Gençlere muayenelerinin ardindan yapilan yemek etkinliginde Medical Point Gaziantep Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ekber Sahin hediye takdiminde bulundu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bashekim Prof. Dr. Ekber Sahin, sunlari kaydetti:

"Her yil geleneksel olarak gerçeklestirdigimiz 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü sebebiyle, down sendromlu gençlerimizin ayrimciliga ve olumsuz tutumlara maruz kalmasini önlemek, erken ve sürekli egitimin önemine dikkat çekmek, istihdami artirmak ve toplumda farkindalik olusturmak için bu etkinligi gerçeklestirdik. Bugün burada birbirinden degerli misafirlerimizi agirlamaktan onur duyduk. Hastanemiz gelecekte de down sendromlu çocuklara destegini sürdürecektir. Emegi geçen herkese sükranlarimizi sunuyorum."

Iç Hastaliklari Uzm. Dr. Irem Yilmaz da 12 gencin detayli muayenelerinin gerçeklestirildigini ve diyabet gibi kronik rahatsizligi olan hastalara medikal tedavi uygulandigini belirtti.

Yilmaz, genç misafirlerin ebeveynlerinin ve ögretmenlerinin süreç hakkinda bilgilendirildigini ifade ederek, bu gençlerin düzenli olarak kontrollerinin gerçeklestirilmesi gerektigine dikkati çekti.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kulak, Burun, Bogaz Uzmani Op. Dr. Abdullah Demirkan ise genç misafirlerin kulak, burun, bogaz muayenelerini detayli bir sekilde yaptiklarini belirterek, mevsim geçisinden dolayi bogaz ve kulak enfeksiyonu olan hastalara en uygun tedavinin uygulandigini aktardi.

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Engelli Yasli Hizmetleri Daire Baskanligi Engelli Koordinasyon Merkezi Yöneticisi Ayfer Özçetin ise "Mutlu Kafe" ve "Glutensiz Bir Baska Kafe" ekibini agirladiklari için Medical Point Gaziantep Hastanesi yöneticilerine, hekimlerine ve çalisanlara tesekkürlerini ileterek, gençlerin etkinlikten oldukça mutlu ayrildiklarini kaydetti.