Sarkozy, yolsuzlukla yargilandigi davada hapis cezasina çarptirildiEsra Taskin

Sarkozy, yolsuzlukla yargilandigi davada hapis cezasina çarptirildiEsra Taskin

PARIS (AA) - Eski Fransa Cumhurbaskani Nicolas Sarkozy, yolsuzlukla yargilandigi "telekulak davasi"nda 2 yili tecilli, 3 yil hapis cezasina mahkum edildi.

Kamu yayincisi Franceinfo'nun haberine göre, Paris Temyiz Mahkemesi, Sarkozy'nin yolsuzlukla yargilandigi davaya iliskin kararini verdi.

Sarkozy, dava kapsaminda 2 yili tecilli, 3 yil hapis cezasina çarptirildi.

Mahkeme, Sarkozy'nin hapis cezasini evde elektronik kelepçeyle çekmesine hükmetti.

Sarkozy ayrica 3 yil boyunca medeni haklarindan men edilirken bu süre zarfinda herhangi bir seçim kapsaminda seçilemeyecek.

Ayni davada yargilanan Sarkozy'nin avukati Thierry Herzog ve yargiç Gilbert Azibert'e de Sarkozy'ninkiyle ayni ceza verildi.

Herzog, 3 yil boyunca avukatliktan men edildi.

Sarkozy hakkinda kendisi ile ilgili baslatilan baska bir adli sorusturmaya iliskin bilgi alabilmek için "nüfuz ticareti yaptigi ve durusmalarin gizliligi ilkesini ihlal ettigi" gerekçesiyle 2014'te dava açilmisti. Nicolas Sarkozy, bu davada L'Oreal skandali hakkindaki sorusturma dosyalarina girmesi için Yargiç Azibert'e Monaco'da yüksek bir görev önermekle suçlanmisti.

Savcilar, Sarkozy ve avukatini dinleme karari çikarmisti.

Sarkozy'nin, avukati Herzog ile yaptigi görüsmelerde L'Oreal sorusturmasi kapsaminda polis ve savcilardan bilgi sizdirdigi belirlendi.