Sanliurfa'da yikim karari alinan binalarda çalismalar basladiRauf Maltas

Sanliurfa'da yikim karari alinan binalarda çalismalar basladiRauf Maltas

SANLIURFA (AA) - Sanliurfa'da daha önce yikim karari alinan binalarin yikimina baslandi.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerle 15 Mart'taki sel felaketinin yaralari sarilmaya çalisiliyor.

Selden en çok etkilenen Karakoyunlu Mahallesi'nde daha önce kamulastirilan ve bosaltilan bagimsiz yapilarin yikim çalismalari için ilk kepçe vuruldu.

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, selden etkilenen bölgelerde mahalle sakinleri ve muhtarlarla incelemelerde bulundu.

Karakoyunlu Mahallesi'nde kamulastirma islemleri tamamlanan bagimsiz yapilarin yikim çalismalarina baslandigini anlatan Beyazgül, dere kenarinda daha önceden bosaltilan yapilarin deprem ve sel nedeniyle yikiminin gerçeklesemedigini belirtti.

Karakoyunlu Mahallesi'nde daha önce kamulastirilan ve bosaltilan evlerin can kaybinin artmasinin önüne geçtigini vurgulayan Beyazgül, sunlari kaydetti:

"Bu bölgede selden önce çalismalarimizin önemli kismini bitirdik ve evleri tahliye ettik. Eger o evler tahliye edilmemis olsaydi, can kayiplarimiz daha da fazla olabilirdi. Dezavantajli ve yasamaya elverissiz olan yerleri, halkimizla is birligi yaparak kamulastiriyoruz, satin aliyoruz ve bir güzellige çeviriyoruz. Dere yataginin etrafindaki yere baslamamiz gerekiyordu. Ilk kepçeyi böylece vurmus olduk. Daha önce de 184 evi kamulastirmistik. Yine Karakoyunlu Mahallesi'nin diger tarafi olan Süleymaniye Mahallesi tarafinda Karakoyun Deresi'ne yakin olan yerleri de satin alarak yikimini yaptik ve oralari da park yaptik. Derenin yatagi her zaman tehlikeliydi. Uzun süredir bu derenin tasmamis olmasi, sel baskinin olmayacagi anlamina gelmiyordu. Biz de gayretle göreve geldigimizden beri bu bölgede kamulastirma ve tahliye islemlerimizi yaptik."