Samsun'un Terme ilçesinde taskin sonrasi temizlik çalismalari yapiliyorElif Yazici

Samsun'un Terme ilçesinde taskin sonrasi temizlik çalismalari yapiliyorElif Yazici

SAMSUN (AA) - Samsun'un Terme ilçesinde siddetli yagis ve Terme Çayi'nin tasmasi sonucu olusan kirlilik temizleniyor.

Ilçede dün siddetli yagis neticesi tasan Terme Çay'inin debisi düsmeye basladi. Sular çekilmeye baslarken belediye ekipleri temizlik çalismalarini yogunlastirdi.

Belediye Baskani Ali Kiliç, AA muhabirine, taskinin izlerini silmek için ekiplerin sahada oldugunu söyledi.

Çayin tasmasi sonucu alçak kotlarda su baskinlari olustugunu belirten Kiliç, "Ayrica sanayi bölgemizde belediyemizin santiye alanlarinda ve sehrin içinde su baskinlari olustu. Bu bölgelerde gerek AFAD, SASKI ve belediyemizin tüm ekipleri, emniyetimiz, jandarma, Sayin Kaymakamimizla birlikte teyakkuz halindeydik. Öncelikle acil müdahale edilmesi gereken, can kaybini önlemeye yönelik alanlara müdahalemiz oldu. Bu bölgede içme sularimiz kesildi. Yer yer elektrik kesintisi olustu. O bölgede sikintilar yasadik. Ama çok sükür yaralarimizi hizli bir sekilde sariyoruz." dedi.

Yasanan taskinda can kaybinin olmamasinin sevindirici oldugunu ifade eden Kiliç, "Onun haricinde maddi kayiplari hizli bir sekilde asariz. Bu anlamda biz de hemen zarar gören alanlara müdahale ettik. Su an itibariyla sanayi bölgemizde yedi tane vidanjör, on tane motopompla beraber dükkanini, is yerini su basan esnafimizin su tahliyesini sagliyoruz. Yeni sehir merkezindeki ana caddelerde öncelikle rögardan yagmur suyunun, irmagin suyunun basmasi sebebiyle taskin olusan alanlardaki suyun tamamini çektik ve oralari da düzgün bir sekilde, hastaliklar bulasmasin diye dezenfekte suyla temizliyoruz. Temizlik ekiplerimiz, fen isleri ekiplerimizle ayni zamanda kirsal alanda bozulan yollarla ilgili, zarar gören menfezler, köprülerle ilgili hizli bir sekilde sahadayiz, çalismalar yapiyoruz." diye konustu.

Taskin nedeniyle kapanan cadde ve sokaklar su tahliyeleri ile temizlik sonrasi trafige açiliyor.