Rusya: Gelecekte komsu ülke Ukrayna ile ikili iliskiler kaçinilmazDmitri Chirciu

Rusya: Gelecekte komsu ülke Ukrayna ile ikili iliskiler kaçinilmazDmitri Chirciu

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nin komsu ülkesi Ukrayna ile iliskilerinin gelecekte kaçinilmaz oldugunu söyledi.

Peskov, baskent Moskova’da güncel konulara iliskin gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasindaki iliskilere deginen Peskov, "Rusya'ya karsi nefretle dolu tüm propaganda akislarina ve Ukrayna halkinin propaganda tarafindan kandirilmasina ragmen ülkede, ikili iliskilerimizin gelecegine dair bazi ölçülü düsünce ve yaklasimlar hala var. Bu kaçinilmaz çünkü biz komsuyuz." dedi.

- "Gürcistan'daki olaylara Rus karsiti unsurlar dahil edilmeye çalisiliyor"

Peskov, Gürcistan'da "yabanci etkinin seffafligi"yla ilgili yasa tasarisinin parlamentoda onaylanmasina karsi düzenlenen protesto gösterilerine deginerek "Rusya'nin bununla ne öz ne de biçim açisindan bir ilgisi var. Gürcistan'in içislerine karismiyoruz." ifadelerini kullandi.

Söz konusu yasa tasarisinin geri çekildigine dikkati çeken Peskov, söyle konustu:

"Bunun yani sira birilerinin görünen eli bu olaya Rus karsiti unsurlari dahil etmeye çalisiyor. Gürcistan Cumhurbaskani'nin (Salome Zurabisvili) halkina nereden hitap ettigini görüyoruz. O, Gürcistanlilara Gürcistan'dan degil, Amerika'dan hitap ediyor. Bu, provokasyonlara yol açabilir. Durumu çok dikkatle ve büyük endiseyle takip ediyoruz."

- "Ermenistan'in bazi Rus vatandaslarina giris yasagini olumsuz karsiliyoruz"

Ermenistan'in bazi Rus milletvekilleri ile medya kurulusu temsilcilerine ülkeye giris yasagi getirme kararini degerlendiren Peskov, bunu olumsuz karsiladiklarini belirtti.

Ermenistan'in, Rusya'nin müttefik ve stratejik ortak oldugunu vurgulayan Peskov, "Bu, ikili iliskileri bu tür durumlardan korumamizi zorunlu kiliyor." ifadesini kullandi.