Özel Sporcular, Berlin 2023'e hazirBozhan Memis

Özel Sporcular, Berlin 2023'e hazirBozhan Memis

ISTANBUL (AA) - Almanya'nin baskenti Berlin'de 17-25 Haziran'da düzenlenecek 16. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlari'nda Türkiye'yi 11 sporcu temsil edecek.

Türkiye Özel Sporcular Spor Egitim ve Rehabilitasyon Dernegi (TÖSSED) tarafindan düzenlenen basin toplantisina TÖSSED Baskani Dilek Sabanci, Baskan Yardimcisi Tamer Oyguç, TÖSSED Ülke Direktörü Murat Agca, ana sponsor Toyota Türkiye Yönetim Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt ve milli sporcular katildi.

Türkiye'nin 11. kez yer alacagi Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlari'nda milliler, 3x3 karma basketbol, karma bocce, yüzme ve atletizm dallarinda 4 kadin, 7 erkek 11 sporcuyla mücadele edecegi bildirildi.

TÖSSED Baskani Dilek Sabanci, 20'nin üzerinde dalda gerçeklesecek oyunlarda Türk sporculara güvendigini söyledi. Milli takimin 4 dalda yarisacagini hatirlatan Sabanci, "Çocuklarimiz her gittigi yerde ödülleri toplayip geliyorlar. Antrenörleri de çocuklari çok iyi yetistiriyorlar. Tüm sporcularimiza Berlin'de basarilar diliyorum." diye konustu.

Dilek Sabanci, Avrupa Oyunlari'ni önümüzdeki senelerde Türkiye'de yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

- Tamer Oyguç: "Onlarla beraber olmaktan dolayi çok mutluyum"

Iki yildir dernek içinde bulundugunu ifade TÖSSED Baskan Yardimcisi Tamer Oyguç da Türkiye'yi temsil edecek sporcularin çok basarili oldugunu ifade ederek, sunlari söyledi:

"Burada birbirinden degerli sporcularimiz ve antrenörlerimizle Berlin'e gidiyoruz. Orada katilacagimiz branslarda altin madalya alip dönecegimize eminim. Hepsi çok basarili. Ben de en az onlar kadar heyecanliyim. Bugüne kadar birçok organizasyonda yer almis bir sporcu olsam da bunun heyecani farkli. Onlarla beraber olmaktan dolayi çok mutluyum."

Milli takimin ana sponsoru Toyota Türkiye Yönetim Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt ise herkese örnek olmaya çalistiklarinin vurguladi. 11 sporcuyu uluslararasi platformda Türkiye'yi temsil etmek için gönderdiklerini söyleyen Bozkurt, "Olimpiyat ruhu baslamak ve bitirmek üzerinedir. Madalya ikinci plandadir. Kardeslerimizin hepsine Berlin'de basarilar diliyorum." dedi.

Berlin'de 17-25 Haziran tarihlerinde yapilacak 16. Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunlari'nda Türkiye'yi su sporcular temsil edecek:

Ayse Basaran (Atletizm)

Alper Aydogdu (Atletizm)

Sena Kaya (Karma Bocce)

Fatmanur Gündüz (Karma Bocce)

Efe Zeybek (Yüzme)

Kübra Esen (Yüzme)

Cem Kaya (Karma basketbol)

Ibrahim Miraç Yildirim (Karma basketbol)

Akin Bayrakli (Karma basketbol)

Emre Çimrin (Karma basketbol)

Bartu Tetik (Karma basketbol)