Nijerya ordusunun hava operasyonunda çok sayida terörist öldürüldüAdam Abu-bashal

Nijerya ordusunun hava operasyonunda çok sayida terörist öldürüldüAdam Abu-bashal

ABUJA (AA) - Nijerya ordusu, ülkenin kuzeydogusundaki Borno eyaletinde terör örgütü Boko Haram'a karsi düzenledigi hava operasyonunda çok sayida teröristi etkisiz hale getirdi.

Istihbarat yetkilisi Zagazola Makama, yaptigi açiklamada, ordunun Borno eyaletine bagli Gwoza bölgesinde Boko Haram'a karsi hava operasyonu düzenledigini belirtti.

Operasyonda aralarinda örgütün elebaslarinin da bulundugu çok sayida teröristin öldürüldügünü kaydeden Makama, çok sayida teröristin ise yarali kaçtigini aktardi.

Makama, operasyonlarda teröristlerin siginaklari ve kamplarinin imha edildigini ifade etti.

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Komutani Korgeneral Isiaka Oladayo Amao, terörle mücadele kapsaminda "Warun III Operasyonu"nu baslatmisti.

Nijerya'da 2000'li yillarin basindan bu yana varlik gösteren terör örgütü Boko Haram'in 2009'dan beri düzenledigi kitlesel siddet eylemlerinde 20 binden fazla kisi yasamini yitirdi.

2015'ten bu yana ülkenin sinir komsulari Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldirilar gerçeklestiren terör örgütünün, Çad Gölü Havzasi'ndaki saldirilarinda da en az 2 bin kisi hayatini kaybetti.