Italya'da Serie A'dan düsen ve lige yükselen takimlar belli olduBaris Seçkin

Italya'da Serie A'dan düsen ve lige yükselen takimlar belli olduBaris Seçkin

ROMA (AA) - Italya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2022-2023 sezonunda Spezia küme düsen son takim olurken, Ikinci Futbol Ligi'nde de (Serie B) play-off mücadelesini kazanan Cagliari yeniden birinci lige yükseldi.

Italya'da profesyonel futbol liglerinden Serie A ve Serie B'de dün aksam oynanan play-out ve play-off maçlariyla 2022-2023 sezonu tamamlandi.

Serie A'da normal sezonu 31 puanla 17. sirada tamamlayan Spezia ile yine ayni puanda 18. sirada yer alan Hellas Verona arasinda puanlarin esit olmasi dolayisiyla ligden düsecek son takimi belirlemek için kurallar geregi tek maçli eleme usulüne göre play-out müsabakasi yapildi.

Tarafsiz saha Mapei Stadi'nda oynanan müsabakada Hellas Verona, rakibi Spezia'yi 3-1 yenerek Serie A'da kalmayi basardi. Bu sonuçla Spezia, Serie A'dan Serie B'ye düsen üçüncü ve son takim oldu. Spezia, 3 sezondur mücadele ettigi Serie A'ya bu maçla veda etti.

Ligde normal sezonda son siralarda yer alan Sampdoria ve Cremonese, daha önce düsen takimlar olmustu.

- Cagliari bir sezon aradan sonra yeniden Serie A'da

Serie B'den Serie A'ya yükselecek üçüncü ve son takimin belirlenmesi için yapilan play-off müsabakalari da dün aksam tamamlandi.

Çift maçli eleme usulüne göre yapilan play-off finali, Cagliari ile Bari arasinda oynandi.

Ilk maçin 1-1'lik esitlikle bittigi play-off finalinin rövansinda Cagliari deplasmanda Bari'yi 1-0 yenerek, bu sezon Serie A'ya yükselmeye hak kazanan üçüncü ve son takim oldu.

Bu sonuçla Cagliari bir sezon aradan sonra yeniden Serie A'ya dönmüs oldu.

Cagliari disinda, Frosinone ve Genoa, normal sezonda Serie B'de ilk iki sirayi alarak Serie A'ya yükselmeyi garantilemisti.

Bu arada, Cagliari'nin Serie A'ya dönmesinde, sezon ortasinda takimin basina geçen deneyimli teknik direktör Claudio Ranieri büyük rol oynadi.

Ranieri yönetimindeki Cagliari, Serie B'de normal sezonu 5. sirada bitirerek play-off oynamaya hak kazanmisti.

71 yasindaki Ranieri, antrenörlük kariyerinin ilk dönemi olan 1988-1991'de Cagliari'yi çalistirmis ve takimin iki sezon içinde üçüncü lig Serie C'den Serie A'ya yükselmesini saglamisti. Ranieri, 32 yil aradan sonra benzer bir basariya imza atarak Cagliari'nin yeniden Serie A'ya yükselmesini sagladi.