Milli motosikletçi Bahattin Sofuoglu'nun hedefi, kalan 4 yarista podyuma çikmak:Ugur Subasi- "Su an dünya sampiyonlugu mümkün gözükmüyor ama dünya üçüncülügü zor da olsa mümkün"

Milli motosikletçi Bahattin Sofuoglu'nun hedefi, kalan 4 yarista podyuma çikmak:Ugur Subasi- "Su an dünya sampiyonlugu mümkün gözükmüyor ama dünya üçüncülügü zor da olsa mümkün"

SAKARYA (AA) - UGUR SUBASI - Dünya Supersport Sampiyonasi'nin Fransa'daki 9. etabina hazirlanan milli motosikletçi Bahattin Sofuoglu, sezonun kalan 4 yarisinda podyumda yer arayacak.

MV Agusta Reparto Corse takimi pilotu Sofuoglu, 8-10 Eylül'de Fransa'daki Magny Cours Pisti'nde düzenlenecek yarisin hazirliklarini, Sakarya'nin Akyazi ilçesinde bulunan Kenan Sofuoglu Pisti'nde sürdürüyor.

Sampiyonanin Çekya'da düzenlenen 8. ayaginin iki yarisini da 3. sirada tamamlayan ve 129 puanla 5. sirada yer alan genç pilot, yogun tempoyla çalistigi Fransa ayagi ve kalan yarislarda podyumda yer almayi hedefliyor.

Bahattin Sofuoglu, AA muhabirine, sezona istegi gibi baslayamadigini, üçüncü ayagi olan Hollanda yarislarindan sonra çikis yakaladigini söyledi.

Sezonun 4. yarisinda Ispanya'da ilk podyumunu elde ettigini, bu etabin ikinci yarisinda da ilk zaferine ulastigini anlatan Sofuoglu, daha sonraki yarislarin biraz talihsiz geçtigini dile getirdi.

Sofuoglu, buna ragmen pes etmedigini vurgulayarak, "Italya yarisinda da elimden geleni yaptim. Orada da podyum atagi denerken yaris disi kalmistim. Çekya'da da ilk yarisi podyumda bitirdim. Ikinci yaris ise hayatimin en sira disi yarisiydi. Yagmur yagdi, kurudu, tekrar yagdi. Düstüm, kalktim, devam ettim ve üçüncü bitirdim." dedi.


- Yaz tatilini pistlerde ve spor salonlarinda geçirdi

Bu yaz tatil yapmadan haftalarca pist ve spor salonunda yarislara hazirlandigina deginen Sofuoglu, hazirlandigi 9. ayak Fransa yarisinin geçen seneki etabinda Ingiliz pilotun çarpmasi sonucu yaris disi kaldigini ve sakatlik yasadigini animsatti.

Sofuoglu, Magny Cours Pisti'nin sevdigi pistler arasinda yer aldigini ancak henüz orada podyuma çikamadigina isaret ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu sene kalan 4 yarista podyum yapmayi hedefliyorum. Su an dünya sampiyonlugu mümkün gözükmüyor, kalan yaris sayisi ve puan farkindan dolayi. Dünya üçüncülügü zor da olsa mümkün. Su anki hedefim dünya üçüncülügü. Tüm yarislari podyumda bitirirsem ve üçüncü olan takim arkadasimdan daha fazla puan alirsam öyle bir ihtimal görünüyor."