TBESF'nin ana sponsoru Vestel olduBozhan Memis- Vestel Genel Müdürü Ergün Güler - "Ilk anlasmamiz burada 2 yillik ama amacimiz bunu uzatmak. Anlasmamiz dogrultusunda maddi katkinin yani sira protez desteklerimiz de olacak" - TBESF Baskani Muaz Ergezen: - "Vestel gibi ülkemizin gurur kaynagi markalarla birlik olunca, sahaya daha gururla, askla çikiyoruz"

TBESF'nin ana sponsoru Vestel olduBozhan Memis- Vestel Genel Müdürü Ergün Güler
- "Ilk anlasmamiz burada 2 yillik ama amacimiz bunu uzatmak. Anlasmamiz dogrultusunda maddi katkinin yani sira protez desteklerimiz de olacak"
- TBESF Baskani Muaz Ergezen:
- "Vestel gibi ülkemizin gurur kaynagi markalarla birlik olunca, sahaya daha gururla, askla çikiyoruz"

ISTANBUL (AA) - Vestel, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun (TBESF) ana sponsorlugunu üstlendi.

Raffles Hotel'de gerçeklestirilen basin toplantisinda, Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Baskani Muaz Ergezen, Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardimcisi Duygu Badem Uylukçoglu, TBESF Genel Sekreteri Mehmet Berk Inan, TBESF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ölmez, sporcular Enes Bulut, Ismail Ar, Hüseyin Dalman, Umut Ünlü, Selim Tas, Koral Berkin Kutlu ve Antrenör Duran Arslan hazir bulundu.


- Güler: "Maddi katkinin yani sira protez desteklerimiz de olacak"

Sponsorluk anlasmasinin 2 yillik oldugu açiklanirken, Vestel Genel Müdürü Ergün Güler, uzun yillar süren bir isbirligi hedeflediklerini aktardi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde bin 800 vatandasin ampute oldugunu ifade eden Güler, kurum ve federasyon olarak deprem bölgesinde spora egilimi olan ya da spor yapmak isteyen vatandaslara destek olacaklarini dile getirdi.

Yaptiklari sponsorluklari uzun yillar sürdürdüklerinin altini çizen Güler, söyle konustu:

"Voleybola 7 yildir ana sponsoruz. Türkiye Jimnastik Federasyonunun ana sponsoruyuz. Trabzonspor'a sponsorlugumuz var. Kastamonu Belediyespor Kadin Hentbol Takimi'na sponsorlugumuz var. Biz voleybolda 2 yillik anlastik ama 7 yil oldu. Büyütme gayretindeyiz. Sosyal sorumlulugu ve her iki tarafin marka degerini artirmak istiyoruz. Ilk anlasmamiz burada 2 yillik ama amacimiz bunu uzatmak. Anlasmamiz dogrultusunda maddi katkinin yani sira protez desteklerimiz de olacak. Sporcularimizin spesifik malzemelere ihtiyaci oluyor. Bu konuda da yardimci olma niyetindeyiz."


- Ergezen: "En çok madalya kazanan federasyonuz"

Toplantida konusan TBESF Baskani Muaz Ergezen, deprem bölgesinde ampute olan vatandaslarla ilgili ilk günden bu yana çalisma içinde olduklarini belirtti.

1999 yilinda yasanan depremde ayni durumlari yasayan ve su anda federasyon bünyesinde spor yapan isimlerin bulundugunu belirten Ergezen, "Asil güç fiziki kapasiteden degil, asla boyun egmeyen iradeden gelir. Bizler sahada irademizle, sevdamizla çabaliyoruz. Vestel gibi ülkemizin gurur kaynagi markalarla birlik olunca, sahaya daha gururla, askla çikiyoruz. Cumhuriyet'imizin 100. yilini kutlayacagimiz günlerde ampute futbolda dünya sampiyonu olduk. Biz en çok madalya kazanan federasyonuyuz. Aldigimiz kupa ve madalyalari her zaman aziz milletimize armagan ettik. Her sikintimiz ve derdimizde Cumhurbaskani'miz bize bütün kapilari açti. Her konuda destek olan Gençlik ve Spor Bakani'miza da mütesekkiriz." diye konustu.

Ciddi bir sponsorluk aldiklarini, Vestel'in kendilerine verdigi manevi destegin ise çok daha büyük oldugunu kaydeden Ergezen, sözlerini söyle tamamladi:

"Saglam insanlarin spor yapmasi için bir ayakkabi ve bir esofman yetiyor. Ama bedensel engelli bir kardesimizin spor yapabilmesi için uygun vasita ve araç gerece ihtiyaci var. Kaldirimlar, salon uygun degilse mutlaka bir yardimciya ihtiyaci var. Ayni sekilde eve dönmeye ihtiyaci var. Her sporcumuzun kendisine mahsus araç ve gereçleri var. Daha fazla insanimizin, is dünyamizin bizimle temasta olmasini diliyoruz. Bizler tüm insanliga örnek oluyoruz. Hayattaki bazi eksikliklere ragmen yikilmamis insanlariz biz. Bu birliktelikler bizim açimizdan bu tarafiyla daha büyük destek oluyor."

Açiklamalarin ardindan fotograf çekimiyle basin toplantisi tamamlandi.