Milli cimnastikçi Ferhat Arican, Paris Olimpiyatlari'nda altin madalya almak istiyorSüleyman Elçin- Türkiye'ye cimnastik bransindaki ilk olimpiyat madalyasini kazandiran Ferhat Arican: "2024 Paris Olimpiyatlari'nda altin madalyayi alarak ülkemi gururlandirmak istiyorum. Çalismalarimin meyvesini alacagima inaniyorum"

Milli cimnastikçi Ferhat Arican, Paris Olimpiyatlari'nda altin madalya almak istiyorSüleyman Elçin- Türkiye'ye cimnastik bransindaki ilk olimpiyat madalyasini kazandiran Ferhat Arican:
"2024 Paris Olimpiyatlari'nda altin madalyayi alarak ülkemi gururlandirmak istiyorum. Çalismalarimin meyvesini alacagima inaniyorum"

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Tokyo 2020'de paralel barda üçüncü olarak Türkiye'ye cimnastik bransindaki ilk olimpiyat madalyasini kazandiran Ferhat Arican, 2024 Paris Olimpiyatlari'nda altin madalya alarak Türkiye'yi yeniden gururlandirmayi amaçliyor.

Antalya'da düzenlenen 10. Artistik Cimnastik Avrupa Sampiyonasi'na katilan Erkek Milli Takim Kaptani Ferhat Arican, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türk cimnastiginin son yillarda iyi bir ivme yakaladigini ve önemli basarilar elde ettigini söyledi.

Bu basarilarin her geçen yil artarak devam edecegine inandigini belirten Arican, 2 Avrupa sampiyonlugunun bulundugunu, Antalya'da 3. Avrupa sampiyonlugunu elde etmeyi amaçladigini kaydetti.

Avrupa Sampiyonasi'nda takim olarak da podyumda yer almak istediklerini aktaran Arican, "Daha önce bronz ve gümüs madalya almistik. Burada takim olarak kürsünün en üst basamaginda yer almak istiyoruz." dedi.

Türkiye'ye cimnastikte ilk olimpiyat madalyasini kazandirmanin kendisi için büyük bir gurur oldugunu anlatan Arican, "Bu hem benim hem de federasyon için büyük bir mutluluktu. 2024 Paris Olimpiyatlari'nda altin madalyayi alarak ülkemi gururlandirmak istiyorum. Çalismalarimin meyvesini alacagima inaniyorum. Takim olarak da Paris Olimpiyatlari'nda yer almak istiyoruz." diye konustu.


- "Yeni yildizlar yetistirmek istiyorum"

Ferhat Arican, kurdugu cimnastik akademisinde yeni sporcular yetistirdigini kaydederek, "Spor kariyerim bittikten sonra da cimnastik kültürünü, spor ahlakini sürdürülebilir kilmak arzusundayim. Tecrübelerimi gelecegin aydinlik nesillerine aktarmayi, yeni yildizlar yetistirmeyi hedefliyorum." ifadelerini kullandi.

Antalya'da düzenlenen organizasyonlari yabanci ülke kafilelerin de çok begendigini vurgulayan Arican, sunlari kaydetti:

"Türkiye, spordaki basarilarinin yani sira organizasyondaki basarisini da dünyaya gösteriyor. Antalya'ya modern olimpik cimnastik tesisleri yapildi. Tesisleri gören yabanci sporcular, Antalya'ya kamp yapmak için de geleceklerini söylediler."