Milli Egitim Bakani Özer'den 14 Mayis seçimlerine iliskin degerlendirme:Utku Simsek- "Insallah 15 gün içerisinde bu süreç basarili bir sekilde neticelenecektir"

Milli Egitim Bakani Özer'den 14 Mayis seçimlerine iliskin degerlendirme:Utku Simsek- "Insallah 15 gün içerisinde bu süreç basarili bir sekilde neticelenecektir"

ANKARA (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, 14 Mayis seçimlerine iliskin, "Millet, iradesini tecelli ettirdi ve hem Cumhur Ittifaki'na Mecliste hem de cumhurbaskanligi seçiminde Sayin Cumhurbaskani'mizin adayligina çok yüksek bir teveccüh gösterdi. Insallah 15 gün içinde bu süreç basarili bir sekilde neticelenecektir. " dedi.

Özer, ODTÜ Teknokent'te katildigi programin ardindan basin mensuplarinin 14 Mayis seçimlerine iliskin sorularini yanitladi.

Seçimlerin demokrasinin söleni oldugunu belirten Özer, sunlari söyledi:

"Burada önemli olan milletin iradesine hiçbir dayatma olmadan süreçlerin suhulet içinde neticelenmesi. Tabii zorlu bir süreç geçti, özellikle uluslararasi kuruluslar sürece çok fazla müdahil olmaya çalistilar. Ama millet, iradesini tecelli ettirdi ve hem Cumhur Ittifaki'na Mecliste hem de cumhurbaskanligi seçiminde Sayin Cumhurbaskani'mizin adayligina çok yüksek bir teveccüh gösterdi. Ama alinan oy yeterli olmadi, ikinci tura kaldi. Insallah 15 gün içerisinde bu süreç basarili bir sekilde neticelenecektir. Ülkemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum."

Seçim sürecinin kendileri için de zorlu geçtigine isaret eden Özer, "Hem Milli Egitim Bakani olarak hem de milletvekili adayligiyla ilgili süreçleri yönetebilmek; ilk defa böyle bir süreci yasadim. Su anda milletvekili seçildik ama milletvekili degiliz. Yemin etmemiz gerekiyor. Dolayisiyla ben su anda Milli Egitim Bakani olarak konusuyorum. Insallah ülkemiz için hayirli olur." diye konustu.