Marco Materazzi: "Hakan Çalhanoglu, iki yildir Inter'in en iyi oyuncularindan biri"Mutlu Demirtastan- "Milan'dan geldikten sonra insanlar ona süpheyle yaklasti. Ezeli rakipten geldigi için bir nefret vardi. Ancak gerçekten çok iyi ve kalpten oynayan bir oyuncu"

Marco Materazzi: "Hakan Çalhanoglu, iki yildir Inter'in en iyi oyuncularindan biri"Mutlu Demirtastan- "Milan'dan geldikten sonra insanlar ona süpheyle yaklasti. Ezeli rakipten geldigi için bir nefret vardi. Ancak gerçekten çok iyi ve kalpten oynayan bir oyuncu"

ISTANBUL (AA) - MUTLU DEMIRTASTAN - Eski Italyan milli futbolcu Marco Materazzi, eski takimi Inter'de forma giyen Hakan Çalhanoglu'nun harika bir oyuncu oldugunu söyledi.

Materazzi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Ingiltere ekibi Manchester City ile Italya temsilcisi Inter arasinda yarin Istanbul'da oynanacak Sampiyonlar Ligi finali, Inter'in performansi, milli futbolcu Hakan Çalhanoglu ve Galatasaray'in Italyan oyuncusu Nicolo Zaniolo'ya iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Hakan Çalhanoglu'nun Inter için harika bir oyuncu oldugunu vurgulayan Materazzi, "Hakan Çalhanoglu, iki yildir Inter'in en iyi oyuncularindan biri. Milan'dan geldikten sonra insanlar ona süpheyle yaklasti. Ezeli rakipten geldigi için bir nefret vardi. Ancak gerçekten çok iyi ve kalpten oynayan bir oyuncu." ifadelerini kullandi.


- "Inter'in sampiyon olmasini umuyorum"


Materazzi, Liverpool'un Milan'a karsi Istanbul'da penaltilarla kazandigi 2004-2005 sezonundaki finalin aksine bu kez Italya temsilcisinin finalde galip gelmesini umdugunu dile getirdi.

Manchester City'ye karsi kolay bir maç olmayacagini vurgulayan eski Italyan futbolcu, "2005'teki ile ayni atmosfer olmasini umuyorum ama Italya için ayni sonucun çikmamasini umarim. Çünkü biz Milan degiliz, biz Inter'iz. Inter'in sampiyon olmasini umuyorum. Favori takimim tabii ki Inter. Bu tip tek maçlarda her sonuç çikabilir. Inter, bu sezon iyi bir performans gösterdi ve neticede Istanbul'daki finale kaldik. Çogu insan Inter'in buradaki finalde olmasini beklemiyordu. Son aylarda, özellikle de 40 günde takimin performansi giderek artti. Final için haziriz. Kazanmanin kolay olmayacagini biliyoruz. Manchester City çok harika bir takim. Ama Inter de kazanmak için her seyi yapacaktir." diye konustu.

Inter'in Italya 1. Futbol Ligi'ndeki (Serie A) performansina da deginen Materazzi, "Son birkaç ayda 6-7. siralardayken Inter'in gelecek sezon Sampiyonlar Ligi'ne katilma hakki kazanip kazanmayacagindan bile emin degildik. Ligi 3. basamakta bitirerek gelecek yil Sampiyonlar Ligi gruplarina katilmaya hak kazandilar. Takim, ligin bitiminden sonra birkaç haftadir tamamen Sampiyonlar Ligi finaline odaklandi." yorumunu yapti.


- "Zaniolo, gelecek için önemli bir oyuncu"


Materazzi, Galatasaray'in Italyan futbolcusu Nicolo Zaniolo'nun gelecek için önemli bir oyuncu oldugunu ifade etti.

Zaniolo'nun sari-kirmizililara transferini degerlendiren Materazzi, "Türkiye'ye hayatini degistirmek ve yeni bir adim atmak için geldigini düsünüyorum. Italya'da iyi bir oyuncuydu. Kendini daha da gelistirebilmek için Türkiye'yi tercih etti. Bu sayede Italya Milli Takimi'na geri dönebildi. Gelecek için önemli bir oyuncu." seklinde konustu.

Eski Italyan futbolcu, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun Avrupa disina transfer olmalarina iliskin ise "Aslinda iki farkli tercih. Biri Suudi Arabistan, biri ise ABD'yi tercih etti. Onlarin kendi karari ve buna saygi duymaliyiz. Aslinda futbolcular bu oyunu para için oynamiyor. Sadece tutku için oynuyoruz." diyerek sözlerini tamamladi.