Medipol Basaksehir-Gent maçina dogruEmrah Oktay- Turuncu-lacivertli takimin teknik direktörü Emre Belözoglu: - "Tarihimizin en önemli maçini oynayacagiz. Iyi hazirlandigimizi düsünüyorum" - "Taraftarimizin, buraya gelecek insanlarin destegi, sinerjisi, enerjisi ve duasiyla yarin insallah ülkemize bir çeyrek final getirmek istiyoruz" - Futbolcu Berkay Özcan: - "Belçika'dan 1-1 gibi iyi bir sonuçla ayrildik. Kendi sahamizda daha iyi oynayacagimizi düsünüyorum"

Medipol Basaksehir-Gent maçina dogruEmrah Oktay- Turuncu-lacivertli takimin teknik direktörü Emre Belözoglu:
- "Tarihimizin en önemli maçini oynayacagiz. Iyi hazirlandigimizi düsünüyorum"
- "Taraftarimizin, buraya gelecek insanlarin destegi, sinerjisi, enerjisi ve duasiyla yarin insallah ülkemize bir çeyrek final getirmek istiyoruz"
- Futbolcu Berkay Özcan:
- "Belçika'dan 1-1 gibi iyi bir sonuçla ayrildik. Kendi sahamizda daha iyi oynayacagimizi düsünüyorum"

ISTANBUL (AA) - Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövansinda Belçika'nin Gent ekibiyle yapacaklari maçin kulüp tarihinin en önemli karsilasmasi oldugunu söyledi.

Karsilasmanin oynanacagi Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda düzenlenen basin toplantisina Emre Belözoglu'nun yani sira futbolculardan Berkay Özcan katildi.

Hem kulüp hem de futbolcularin bireysel kariyeri için tarihi bir maç olacagini aktaran Belözoglu, "Hem kulübümüz tarihi hem de Adnan Januzaj haricindeki diger oyuncularimizin kariyerinde Avrupa'da çeyrek finali yok. Tarihimizin en önemli maçini oynayacagiz. Iyi hazirlandigimizi düsünüyorum. Bazi sikintilarimiz ve sakat oyuncularimiz var. Elimizden geldigince, 'Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için' sloganiyla bu maça hazirlandik. Taraftarimizin, buraya gelecek insanlarin destegi, sinerjisi, enerjisi ve duasiyla yarin insallah ülkemize bir çeyrek final getirmek istiyoruz." diye konustu.

Turuncu-lacivertli takimin teknik direktörü, son 1 haftada Gent ve Besiktas ile karsilastiklarini hatirlatarak, "Besiktas maçini da çok önemsedik. Bir teknik adam olarak hava ve zemin sartlari çok kötü bir maçtan 2 gün sonrasina en iyi 11'i çikardim. Esdegerde 24-25 oyuncum oldugunu düsünüyorum. Yarin da yine Besiktas maçinda oynayan futbolcular ile biraz daha dinlenmis oyuncularin karisik oynayacagi bir maç olacak. Hem kulüp hem de Türk futbol tarihi adina önemli bir maç olacak. Insallah üstesinden gelebilecegimizi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Gent'in iyi bir takim oldugunu vurgulayan Emre Belözoglu, "Karsimizda dirençli, dinamik ve düzeni olan bir takim olacak. Çizdigimiz görüntü ve performans bizi rakibin önünde gösterdi ama ilk maçi derin analiz ettigimizde önemli bir takima karsi iyi bir mücadele gösterdigimizi söyleyebilirim. Yarinki maç da kolay olmayacak. Insallah kazanan taraf oluruz. Ardindan sonrasini düsünürüz." degerlendirmesinde bulundu.

Belözoglu, birkaç futbolcusunun ufak tefek agrilari oldugunu ve son antrenmandan sonra oynayip oynamayacaklarina karar vereceklerini kaydetti.


- "Ligde ilk 3-4'te yer alabilecek gücümüz oldugunu herkese gösterdik"

Emre Belözoglu, Spor Toto Süper Lig'de ilk 4'e girebilecek güçleri oldugunu dile getirdi.

Genç teknik adam, takimin performansindaki dalgalanmalarla ilgili soruyu söyle yanitladi:

"Bu sezon bence oyuncularim iyi ve önemli isler çikariyor. Bir sezon içinde maksimum 1-2 milli takim arasi verilir. Ancak bu sezon Dünya Kupasi ve deprem felaketi sonrasi aralar tüm oyunculari psikolojik olarak etkiledi. Ancak biz kaybettigimiz maçlar da dahil olmak üzere oyunumuza sadik kaldik, istedigini yapmaya çalisan bir takimdik. Skorlarin da gelecegini düsünüyorum. Ben, ligde ilk 3-4'te yer alabilecek gücümüz oldugunu herkese gösterdik. Kazanarak yolumuza devam edecegimize inaniyorum."


- Besiktas maçi sonrasindaki açiklamalari


Emre Belözoglu, Süper Lig'in 25. haftasinda Besiktas ile oynadiklari maçin ardindan yaptigi açiklamalarin çarpitildigini söyledi.

Sahalarinda oynadiklari maçta esi ve 2 kizinin oldugu ortamda hem annesine hem de esine küfür edildigini belirten Belözoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Hala çok sakin degilim. Söylediklerimin kizlarim ve hanimimin 20 metre ötesinde anneme ve esime yapilan hakaretler üzerinden degerlendirilmesi gerekirken kendi annem ve esim üzerinden söyledigim konularin tüm kadinlarin geçmisine gelmesini anlamlandiramiyorum. Besiktas'in 'Serefinle oyna, hakkinla kazan." mottosu var. Yapilanlar Seref ve hak ile bagdastirilacak seyler mi? Bir kadinin geçmisinde yasadiklari onun serefini veya serefsizligini belirleyecek kriter midir? Bunu kabul eden hangi zihniyet saçma sapan degildir? Bu suçlamalari üzerime alinmam. Yakisiksiz oluyor. Benim annem ve esimi örneklendirdigim konu nasil insanlarin geçmiste yasadiklari iliskilere baglandi? Bu baglantiyi kuramiyorum. Sürecin nasil buraya geldigine bir bakin."


- Berkay Özcan: "Kendi sahamizda daha iyi oynayacagimizi düsünüyorum"


Turuncu-lacivertli ekibin orta saha oyuncusu Berkay Özcan, sahalarindaki iyi performanslarina güvendiklerini söyledi.

Berkay, 1-1 beraberlikle döndükleri ilk maçla ilgili, "Maçin özellikle ikinci yarisinda saha iyi degildi. Ilk yarida daha iyiydi ve pas oyunumuzu oynayabilirdik. Ancak bunu yapamadik. Yine de Belçika'dan 1-1 gibi iyi bir sonuçla ayrildik. Kendi sahamizda daha iyi oynayacagimizi düsünüyorum." diye konustu.

Türk takimlarinin UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde sampiyonluk hedefine ulasip ulasamayacagiyla ilgili bir soru üzerine Berkay, "Konferans Ligi'nde Sivasspor ile iyi sonuçlar elde ettik. Hedeflerimizin daha çok Sampiyonlar Ligi olmasi gerektigini düsünüyorum. Ancak her takim Sampiyonlar Ligi'nde oynayamiyor. Diger takimlar da Konferans Ligi'nde final hedeflemeli." degerlendirmesinde bulundu.

Kendi kariyeri açisindan da önemli bir maça çikacagini aktaran 25 yasindaki futbolcu, "Kendimi gelistirmek istiyorum. Emre hoca geldikten sonra daha çok gol atiyorum. Bunu devam ettirmek istiyorum. Artik 25 yasimdayim. Zaman ilerliyor ama her yasta bir seyler ögrenebilirsiniz. Ben de takimima katki vermek için elimden geleni yapacagim." ifadelerini kullandi.

Berkay, kendisini 8 numara pozisyonunda iyi hissettigini sözlerine ekledi.