Madenci aileleri için açik artirmada satilan Trabzonspor kalecisi Çakir'in eldivenleri sergileniyorSelim Bostanci

Madenci aileleri için açik artirmada satilan Trabzonspor kalecisi Çakir'in eldivenleri sergileniyorSelim Bostanci

BARTIN (AA) - Bartin'in Amasra ilçesinde, geçen yil ekim ayinda 42 isçinin hayatini kaybettigi maden ocagindaki patlamanin ardindan ailelere destek için açik artirmaya çikarilan Trabzonspor kalecisi Ugurcan Çakir'in eldivenleri, Valilik binasinda sergileniyor.

Trabzonspor Kulübü tarafindan hayatini kaybeden madencilerin ailelerine destek olmak amaciyla baslatilan ve kaleci Ugurcan Çakir'in eldivenlerinin da açik artirmaya çikarildigi "Kurtaran Eller" adli yardim kampanyasi kapsaminda elde edilen gelir, 42 maden isçisinin ailelerine bagislandi.

Çakir'in, Süper Lig'in 10'uncu haftasinda oynanan Besiktas maçinda kullandigi imzali eldivenleri, cam çerçeve içine alinarak Bartin Valiligi makam katinda sergilenmeye baslandi.

Bartin Valisi Nurtaç Arslan, gazetecilere, maden faciasinin ardindan ülkenin her yerinde madenci yakinlari için kampanyalar düzenlendigini söyledi.

Bunlardan birinin de Trabzonspor Kulübünün kampanyasi oldugunu aktaran Arslan, "Trabzonsporlu kaleci, ayni zamanda takim kaptani Ugurcan Çakir'in 21 Ekim'de Besiktas'la oynanan maçta giydigi eldivenler, madenci ailelerimize yardim amaciyla açik artirmaya çikarildi. Bu vesileyle elde edilen 765 bin lira yardim, Valiligimiz yardim hesabina aktarildi. Biz de bu miktari kazada hayatini kaybeden madencilerimizin ailelerinin hesabina aktardik. Bu vesileyle basta kalecimiz Ugurcan Çakir'a, Trabzonspor yönetimine ve camiasina çok tesekkür ediyoruz. Eldivenlerimizi Valilik binamizda sergiliyoruz." diye konustu.