DS Automobiles ve Jean-Eric Vergne, Berlin'de üçüncü kez podyumdaAbdulselam Durdak-Iki kez Formula E Sampiyonu olan Jean-Eric Vergne, ABB FIA Formula E Dünya Sampiyonasi’nin Berlin’deki ikinci yarisini üçüncü sirada tamamlayarak Pilotlar Sampiyonasi’nda üçüncülügünü korudu ve liderle arasindaki farki azaltti

DS Automobiles ve Jean-Eric Vergne, Berlin'de üçüncü kez podyumdaAbdulselam Durdak-Iki kez Formula E Sampiyonu olan Jean-Eric Vergne, ABB FIA Formula E Dünya Sampiyonasi’nin Berlin’deki ikinci yarisini üçüncü sirada tamamlayarak Pilotlar Sampiyonasi’nda üçüncülügünü korudu ve liderle arasindaki farki azaltti

ISTANBUL (AA) - ABB FIA Formula E Dünya Sampiyonasi’nin parlayan yildizlarindan, iki kez Formula E Sampiyonu Jean-Eric Vergne, DS E-TENSE F23 ile olan pilotajinda, Formula E Berlin E-Prix’sinin ikinci yarisini üçüncü sirada bitirerek, podyumdaki yerini aldi.

DS Automobiles açiklamasina göre, Pilotlar Sampiyonasi’nda önemli puanlar alarak üçüncülügünü koruyan Jean-Eric Vergne ve Berlin’de takimina degerli puanlar kazandiran Stoffel Vandoorne sayesinde DS PENSKE, Takimlar Sampiyonasi’ndaki dördüncülügünü sürdürüyor.

Sampiyonadaki toplam 16 yarisin 8’i tamamlanmisken, DS Automobiles Pilotu Jean-Eric Vergne, 19 puan ile liderin gerisinde olmasiyla, sezonun ikinci döneminde yeni bir sampiyonluk için potansiyel barindirmaya devam ediyor.

2018 ve 2019 sampiyonu Jean-Eric Vergne, Berlin’deki birinci yaristaki etkileyici mücadelesinin ardindan, Tempelhof Pisti’nde klasini bir kez daha konusturdu. Jean-Eric Vergne, islak pistte yapilan siralama turlarinda bir dördüncülük elde etti. Ikinci yarista kuruyan pistte yapilan stratejiyle sürekli liderlik için mücadele etti.

Tüm ekibin basarili enerji yönetimi sayesinde, 40 turluk yarisin sonunda nihayet podyumun üçüncü basamagina çikti. Ilk yarista bir rakibinin yaris disi biraktigi Stoffel Vandoorne ise pazar günkü ikinci yarista puan toplamaya kararliydi. Görevini basariyla tamamlayan son dünya sampiyonu Belçikali pilot, dokuzuncu sirada basladigi yarisi sekizinci bitirmeyi basardi.

DS PENSKE’nin Berlin’deki çabasi, 6 Mayis Cumartesi günü yapilacak sezonun bir sonraki ve takvimdeki en ünlü yaris olan Monako’ya gitmeden önce, Takimlar Sampiyonasi’nda dördüncü sirayi korumasini sagladi.

Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti, sunlari kaydetti:

"Öncelikle, ilk yarista yasanan olayda hasar alan Stoffel’in aracini tamir etmek için gece geç saatlere kadar çalisan tüm mekanikerler ve mühendislere tesekkür etmek istiyorum. Bugünkü sonucu bu harika ekip çalismasina borçluyuz. Formula E’de her zaman oldugu gibi, bastan sona heyecan verici bir yarisi geride biraktik. Jean-Eric Vergne bir kez daha aslanlar gibi mücadele etti ve DS E-TENSE FE23’ünü üçüncü siraya tasimayi basardi. Böylece kendisi ve DS Automobiles için, bu yil simdiye kadar üçüncü kez podyuma çikmis oldu. Jean-Eric Vergne’in sampiyona lideri ile aradaki farki azaltmasi da saglandi. Stoffel Vandoorne de son derece çekismeli bir mücadeleyle dokuzunculuktan sekizincilige yükseldigi harika bir yaris çikardi. Bu uzun hafta sonunu, sadece aracimizin performansinin degil, ayni zamanda giderek daha rekabetçi hale gelen bir sampiyonada pilotlarimizin ve tüm ekibimizin yeteneklerinin de farkina vararak bitiriyoruz."

Jean-Eric Vergne ise "Genel olarak, olumlu bir hafta sonuydu! Hem siralama turlarinda hem de yarista, pazar günü bizim için çok güzeldi. Dogru seçimleri yaparak ve altimizdaki muhtesem araçla, bugün mümkün olan en iyi sonucu elde ettik. Burada podyuma çiktigim için çok mutluyum. Simdi bunun gibi daha fazla sonuca ihtiyacimiz oldugu için daha çok çalismaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandi.

Son Formula E Sampiyonu Stoffel Vandoorne de "Zor bir gündü. Her seyden önce, siralama turlarini islak bir pistte yaptik ve lastiklerde dogru seçimleri yapmak kolay olmadi. Yine de baslangiç çizgisinde makul bir dokuzunculuga kadar çikmayi basardik." açiklamasinda bulundu.