Medipol Basaksehir-Besiktas maçinin ardindanHilmi Sever- Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu: - "Besiktas'a karsi 10 kisi kalmak kolay degil. Iki gün önce zorlu hava ve saha sartlarindan buraya geldik. Beklentim bizim için çok önemli hedef olan çarsamba gününe bunun yansimamasi"

Medipol Basaksehir-Besiktas maçinin ardindanHilmi Sever- Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu:
- "Besiktas'a karsi 10 kisi kalmak kolay degil. Iki gün önce zorlu hava ve saha sartlarindan buraya geldik. Beklentim bizim için çok önemli hedef olan çarsamba gününe bunun yansimamasi"

ISTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde sahasinda Besiktas'a 2-0 maglup olan Medipol Basaksehir'in teknik direktörü Emre Belözoglu, maça iyi basladiklarini ancak basit bir top kaybiyla geriye düstüklerini, 10 kisi kalinca da islerinin iyice zorlastigini söyledi.

Basaksehir Fatih Terim Stadi'nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Emre Belözoglu, "Oyunun basi itibariyla bence iyi basladigimiz, devaminda da oyunun bize dönecegi anlarda çok basit bir bireysel hata yaptik. Besiktas'in oyuncu kalitesi var, bizden daha kaliteli oyunculara sahipler. Attiklari ilk sut gol oldu. Ondan sonra oyuna dönmeye çalistik, iyi islerimiz de vardi. Ondan sonra 10 kisi kaldik. Besiktas'a karsi 10 kisi kalmak kolay degil. Iki gün önce zorlu hava ve saha sartlarindan buraya geldik. Beklentim bizim için çok önemli hedef olan çarsamba gününe bunun yansimamasi. Oyuncularim elinden geldigince mücadele ettiler. 11'e 11 olsa bekli baska bir maç olabilirdi diye düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Belözoglu, Adnan Januzaj'in gördügü kirmizi kart hakkinda ise, "Mete Kalkavan üzerinde degerlendirme yapmak istemiyorum, oyunun içinde kalmak istiyorum. Kirmizi kart pozisyonu, verilebilir de verilmeyebilir de. Kaydiktan sonra ayagini kaldiriyor, baska açidan baktiginizda mecbur kaliyor gibi... 10 kisi kalmasaydik, ilk yarida bu kadar basit gol yemeseydik, maç daha farkli bir senaryayo gidiyor diye hissettim. Oyuncularin bunu anlamasi gerekiyor. Basaksehir hedefleri olan bir kulüp, her oyuncunun buraya gelirken bunu hissetmesi gerek. Adnan'in isteyerek yaptigini düsünmüyorum ama oyunun gidisati lehimizeydi. Kirmizi kart özelinde çok konusmak istemiyorum. Arada bir pozisyon." açiklamasinda bulundu.

Emre Belözoglu, "Süper Lig'de play-off oynanmasi yönünde konusmalar yapiliyor. Sizin düsünceniz nedir?" sorusuna, "Dogru oldugunu düsünmuyorum." yanitini verdi.


- "Seref istiyorlarsa bizde fazlasiyla var"


Emre Belözoglu, Besiktas taraftarinin kendisine yönelik küfürlü tezahüratina tepki göstererek söyle konustu:

"Kizlarim vardi, ne yazik ki esim kizlarimi getirdi bu maça. Çocuklarim ne yazik ki 35-40 dakika bana edilen küfürleri dinlediler. 8 yasinda ve 5 yasinda kizlarim var. Besiktas taraftari özünde benim de tanidigim çok dostum arkadasim var, bu degerlere sahip. Hele hele daha 1 ay önce ülkenin yüz yillar sonra yasadigi en büyük felakatin akabinde 35-40 dakika Emre Belözoglu'na küfür ediyorsa o nasip isidir, haysiyet de nasip isidir. Insanlik da nasip isidir. Ne insanliktan ne de haysiyetten nasibini aldigini düsünmüyorum. Ondan dolayi hanimdan kizlarimi götürmesini istedim. Bir tane annem var, babamdan baska kimsenin elini tutmamis, esim var benden önce kimsenin elini tutmamis. Seref istiyorlarsa bizde fazlasiyla var. Çok gündeme getiriyorlar ya. Önce dönüp kendilerine baksinlar. Ben bundan fazlasiyla nasiplendigimi düsünüyorum. Anneme rahatça küfür eden herkes evlerine gittiklerinde de annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum, benim adima. Çünkü anneler en degerli varliktir."