Keçiören Belediyesi gençlere Çanakkale'yi gezdiriyorUgur Aslanhan

Keçiören Belediyesi gençlere Çanakkale'yi gezdiriyorUgur Aslanhan

ISTANBUL (AA) - Keçiören Belediyesi tarafindan "Çanakkale'yi Görmeyen Genç Kalmasin" sloganiyla gençlerin Çanakkale'yi görmeleri amaciyla kente geziler düzenleniyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, hemen her gün düzenlenen geziye katilan gençler, rehberler esliginde Çanakkale Sehitligi'nin yani sira Çanakkale Destani'nin yazildigi genis bölgedeki tarihi kaleleri, tabyalari, sehitlikleri, anitlari, müzeleri, batik gemileri, toplari, siperleri, burçlari ve savastan kalan pek çok seyi görme firsati buluyor.

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok da yola çikan gençleri belediye önünden ugurlayarak milli ve manevi degerlerin önemine vurgu yapiyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Turgut Altinok, Çanakkale Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtulusunda ve kurulusunda önemli bir dönemeç oldugunu aktardi.

Altinok, "Gençlerimiz, kahraman ecdadimizin destansi öyküsünü Çanakkale'de en çiplak sekliyle görüyor. Milli ve manevi duygularin gelismesi için bu tür geziler çok önemli. Atalarimizin büyük fedakarliklarla, canlari pahasina bizlere bu topraklari vatan yaptiklarini canli canli görmelerini sagliyoruz." ifadelerini kullandi.