Eksun Gida'nin halka arz büyüklügü 980 milyon TL olduUgur Aslanhan- Eksun Gida Genel Müdürü Ahmet Demir: - "Tüm zamanlarin en yüksek bireysel katilimli halka arz süreci bizleri onurlandirdi. Eksun Gida'ya güvenerek ortak olan 1,2 milyondan fazla yatirimciya tesekkür ediyoruz"

Eksun Gida'nin halka arz büyüklügü 980 milyon TL olduUgur Aslanhan- Eksun Gida Genel Müdürü Ahmet Demir:
- "Tüm zamanlarin en yüksek bireysel katilimli halka arz süreci bizleri onurlandirdi. Eksun Gida'ya güvenerek ortak olan 1,2 milyondan fazla yatirimciya tesekkür ediyoruz"

ISTANBUL (AA) - Eksun Gida'nin 980 milyon TL'yi bulan halka arzina yatirimcilardan 15 kat talep geldi.

Eksun Gida'dan yapilan açiklamaya göre, bünyesinde Sinangil ve Gluten Yok markali ürünler dahil 200'ü askin un çesidini barindiran sirket, 48,90 TL fiyattan gerçeklesen halka arzda yaklasik 15 kat talep aldi.

Yapi Kredi Yatirim liderligindeki halka arzla birlikte sirket hisseleri, Borsa Istanbul Yildiz Pazar'da 48,90 TL fiyattan islem görmeye baslayacak. Fiyat istikrari için brüt halka arz gelirinin yüzde 20'si kadar kaynak kullanilabilecek.

Tamami sermaye artirimi yöntemiyle gerçeklestirilen halka arzda Eksun Gida'nin 49 milyon 957 bin 498 TL olan çikarilmis sermayesi 70 milyon TL'ye artirildi. Geçen hafta talep toplanan halka arzda satisa sunulan paylarin yüzde 57'si yurt içi bireysel yatirimcilara, yüzde 35'i yurt içi kurumsal yatirimcilara, yüzde 5'i yurt disi kurumsal yatirimcilara, yüzde 3'ü ise sirket çalisanlarina ayrildi.

Eksun Gida'nin 48,90 TL fiyatla gerçeklesen halka arzinda satisa sunulan paylarin tamamina 1 milyon 210 bin 861 yatirimci ortak oldu. Halka arzda brüt 980 milyon TL gelir elde edildi.

Bireysel yatirimcilarin esit bir sekilde yararlandigi halka arzda 1,2 milyon yurt içi bireysel yatirimci, Eksun Gida'da pay sahibi oldu. Halka arzda yurt içi kurumsal yatirimcilarindan gelen talebin yüzde 4'ü, yurt disi kurumsal yatirimcilardan gelen talebin ise yüzde 10'u karsilandi.

- Halka arz gelirinin önemli bir bölümü dogrudan yatirima gidecek

Eksun Gida, halka arzdan elde ettigi yaklasik 980 milyon TL'lik gelirin yüzde 30'unu dogrudan yatirimlar için kullanacak.

Sirket, elde edecegi kaynagin yüzde 20'sini Tekirdag ve Konya'da kurulu un üretim tesislerinde elektrik ihtiyacinin karsilanmasi için yapilacak 28 megavatlik yenilenebilir enerji santrali için, yüzde 10'unu ise modernizasyon ve un silosu yatirimlarinda kullanmayi hedefliyor.

Halka arz gelirinin geri kalani ise finansal borçlarin ödenmesi için ve isletme sermayesi olarak degerlendirilecek.

- "Tüm zamanlarin en yüksek bireysel katilimli halka arz süreci"

Açiklamada görüslerine yer verilen Eksun Gida Genel Müdürü Ahmet Demir, halka arzi daha güçlü bir mali yapi ve rekabet avantaji elde etme konusunda önemli bir firsat olarak gördüklerini bildirdi.

Tüm zamanlarin en yüksek bireysel katilimli halka arz sürecinin kendilerini onurlandirdigini belirten Demir, sunlari kaydetti:

"Eksun Gida'ya güvenerek ortak olan 1,2 milyondan fazla yatirimciya tesekkür ediyoruz. Eksun Gida BIST'e seffaflik ve hesap verebilirlikteki iddiasiyla geliyor. Sürdürülebilir büyümemize ivme kazandiracak halka arzimizla pazardaki rekabet gücümüzün de artacagina inaniyoruz. Ayrica hem sirket hem de hakim ortaklar 1 yil boyunca dolasimdaki hisse oranini artirmayacaklar. Özetle 1.2 milyondan fazla yatirimci hesap verebilir, seffaf, sürdürülebilir bir büyüme ivmesi yakalamis bir sirkete ortak oldular."