Katar, Ürdün ve IIT'den Sudan'daki Suudi Arabistan büyükelçiligine yapilan saldiriya tepkiIbrahim Khazen,Zeynep Tüfekçi Gülay

Katar, Ürdün ve IIT'den Sudan'daki Suudi Arabistan büyükelçiligine yapilan saldiriya tepkiIbrahim Khazen,Zeynep Tüfekçi Gülay

ISTANBUL (AA) - Katar, Ürdün ve Islam Isbirligi Teskilati (IIT), Suudi Arabistan'in Sudan'daki büyükelçilik binasina yapilan saldiriya tepki gösterdi.

Katar Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, Sudan'in baskenti Hartum'da Suudi Arabistan ve Bahreyn büyükelçilik binalarina yönelik iki ayri saldiri kinandi.

Açiklamada, faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi ve diplomatik temsilciliklerin korunmasi gerektigi vurgulandi.

Ürdün Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada da Sudan'daki Suudi Arabistan büyükelçiligine yönelik saldiriya tepki gösterilerek, diplomatik temsilciligi hedef alan bu saldiri basta olmak üzere her türlü siddet ve sabotajin kinandigi kaydedildi.

IIT'den yapilan açiklamada da sonuncusu Suudi Arabistan Büyükelçiligi olmak üzere Hartum'da diplomatik temsilciliklere yönelik tekrar eden saldirilar kinandi.

Sudan'da ordu ile paramiliter güç Hizli Destek Kuvvetleri (HDK) arasinda yaklasik iki aydir çatismalar sürerken, özellikle baskent Hartum'daki diplomatik misyonlara yönelik baskin ve saldirilar yasaniyor.

Suudi Arabistan Disisleri Bakanligi, bazi silahli gruplarin, Sudan'daki büyükelçilik binasina ve ek binalarina düzenledigi saldiriyi siddetle kinamisti.

Bahreyn'in Hartum Büyükelçiligi de dün benzer bir saldiriya hedef olmustu.

Sudan'da elçilik binalari saldiriya ugrayan ülkeler arasinda Katar, Ürdün, Libya, Bahreyn gibi ülkeler de yer aliyor.