Izmir'deki Fahrettin Altay-Narlidere metro hattinda test sürüsü yapildiEfsun Erbalaban Yilmaz

Izmir'deki Fahrettin Altay-Narlidere metro hattinda test sürüsü yapildiEfsun Erbalaban Yilmaz

IZMIR (AA) - Izmir Hafif Rayli Sistemi'nin 4'üncü asamasi olarak hizmete açilmasi planlanan 7,2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlidere hattinda test sürüsü gerçeklestirildi.

Test sürüsüne Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in yani sira CHP Izmir Il Baskani Senol Aslanoglu, partinin Izmir milletvekili adaylari ile belediye baskanlari katildi.

Tunç Soyer, test sürüsünün ardindan Narlidere Metro Istasyonu çikisinda yaptigi konusmada, Kovid-19 salgini sürecinde de metro çalismalarini sürdürdüklerini ifade etti.

Metro çalismalarinin bir kararlilik meselesi oldugunu dile getiren Soyer, "Izmir U'su olmayan tek sehirdir. Izmir'deki metro, Izmir Büyüksehir Belediyesinin alin teriyle bilek hakkiyla yapilmis metrolardir. O nedenle gurur duyuyoruz." dedi.

Soyer, yeni hattin, 7 istasyonluk güzergahtan olustugunu dile getirerek, su bilgileri verdi:

"Bu güzergah insanlarin araçlarini birakip metroya binmesine imkan verecek 219 araçlik otopark imkanina da sahip. Detaylari düsünülmüs ve insaati çok iyi tamamlanmis bir metrodayiz. Bu güzergahi vatandaslarimizin kullanimina açacagimiz tarihi 9 Eylül ya da 29 Ekim gibi düsünüyoruz. Neden daha erken olmasin? Basarabilirsek daha erkene çekmeye gayret edecegiz."

Izmir Hafif Rayli Sistemi'nde Evka-3'ten baslayip Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattin devami olacak güzergahta sirasiyla Balçova, Çagdas, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlidere, Sehitlik ve Kaymakamlik istasyonlari bulunuyor.