Istanbul'da öldürülen Pinar Damar cinayetinin sanigi hakim karsisina çiktiMelike Gallenkus Ayfar

Istanbul'da öldürülen Pinar Damar cinayetinin sanigi hakim karsisina çiktiMelike Gallenkus Ayfar

ISTANBUL (AA) - Bagcilar'da Pinar Damar'in agaçlik alanda ölü bulunmasina iliskin tutuklanan sanigin "nitelikli cinsel saldiri", "kadina karsi kasten öldürme" ve "cebir kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun birakma" suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 4 yildan 10 yil 6 aya kadar hapis istemiyle yargilanmasina baslandi.

Bakirköy 23. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Metin Aydin ile taraflarin avukatlari katildi. Maktul Pinar Damar'in ailesi de durusmada hazir bulundu.

Sanik Aydin, savunmasinda, Nurgül Damar ile 7 yildir imam nikahli yasadigini belirterek, "Amcasinin kizi Pinar'la da 5 yildir birlikteydik." dedi. Bunun üzerine Damar'in kiz kardesi Kezban Bahar Damar "Yalanci." diye bagirdi.

Aydin, Nurgül Damar'in maktulle yasadigi iliskiyi bilmedigini dile getirerek, savunmasinda sunlari söyledi:

"Olaydan önceki gece Pinar, Nurgül ve ben birlikteydik. Olay günü sosyal medyaya baktim ve Pinar'in Ahmet isminde yeni bir kisiyi ekledigini gördüm. Ahmet'in sosyal medyasinda paylastigi mekana bakmak istedim. Mekanda Ahmet ile Pinar'in alkol aldigini gördüm. Pinar'i aradim, 3-4 dakika sonra bana dönerek, kiz kardesi ve arkadasiyla birlikte oldugunu söyledi. Ben de kendisine 'Ben senin nerede oldugunu biliyorum.' dedim. Bunun üzerine Pinar bana mahalleye gitmemi söyledi. Mekanin otoparkinda bekledim, 20 dakika sonra çiktilar. Ben arabayla yaklasinca Pinar arabama bindi. Midesinin agridigini ve tuvaletinin geldigini söyleyince araci bir yere çektim."

Pinar Damar'in araçta kendisine "Sen kimsin, bana hesap soruyorsun? Git önce evdekini gönder." seklinde çikistigini ve küfür ettigini öne süren sanik Aydin, olay gecesi yasananlari söyle anlatti:

"Pinar, sarhostu, bir saat dolastik. Mahalleye dönüs yaptik. Bana küfür ederken, seyir halindeydim. Sinirlerime hakim olamadim, tokat attim. Tokat atmam üzerine daha da agresiflesti. Daha fazla hakaret etti. Bir anda bogazini siktim. Bayginlik geçirdi. Çok düsük süratle gidiyordum. 5-10 dakika geçince alkolün etkisiyle uyudugunu düsündüm. Uyandirmaya çalistim. Araci saga çekince, kontrol ettim ve öldügünü o an anladim."

Üye hakimin, "Arabayi kullanirken, nasil bogdun? Tek elle mi bogdun?" sorusuna sanik Aydin, "Tek elimle önce siktim. Iki elimle sikarken araba durmustu. Kisa sürede nasil oldugunu anlamadim. Sikma eylemimin ne kadar sürdügünü bilmiyorum. Dünyam basima yikildi. Çok sevdigim bir insani kaybettim. Istemeden oldu. Öldürme niyetim yoktu. Anlik sinirle oldu. Araçla oradan oraya dolandim. Sinirle esyalari attim. Bilinçsiz sekilde Pinar'i yol kenarina biraktim." karsiligini verdi.

Mahkeme Baskani'nin, Pinar Damar'in yol kenarinda birakilmadigini söylemesi üzerine sanik Aydin, "Bilmiyorum, kendimde degildim." dedi.

Baskan'in, Damar'da bulunan cinsel saldiriya ait delillerin, saniktan alinan örneklerle uyustugunu söylemesi üzerine Aydin, "Böyle bir sey olamaz. Mümkün degil. Bu suçlamalari kabul etmiyorum." diye konustu.

Sanik Aydin, Adli Tip Kurumunda Damar'in cenazesini beklemesine iliskin de "Öldügünü kabullenemedigim için son bir kez görmek için bekledim. Polisler gelip aldi." ifadelerini kullandi.

- "Bu tür caniler serbest birakilmasin"

Damar'in babasi Mustafa Damar, bu tür canilerin serbest birakilmamasi gerektigini belirterek, saniktan sikayetçi oldu.

Kezban Bahar Damar, kardesi ile sanik arasinda iliski olmadigini ifade ederek, sunlari dile getirdi:

"Aralarinda agabey kardes iliskisi vardi. Benimle de ayniydi. Sanik esiyle birlikte bize gelirdi. Sanik bize 'Siz benim kardesimsiniz.' derdi. Ne olduysa o gün oldu. Olay günü, Pinar'a ulasamayinca Nurgül ile Metin'i aradim. Metin, bilmiyormus gibi davrandi. Sanik, Pinar'in Ahmet ile görüstügünü bildigi için Ahmet'i takibe almis. Metin ile beraber kayip basvurusunda bulunduk."

Tanik Nurgül Damar, Metin Aydin ile 7 yildir imam nikahiyla yasadigini belirterek, "Pinar ile evlerimiz yakindi. Metin ile Pinar'in iliskisinden haberim yok. Hiçbir zaman böyle bir seyden süphelenmedim, kiskançlik yapmadim. Metin'in telefonunu sifreliydi, hiç karistirmadim. Olay günü gece eve geldi, yatti." savunmasini yapti.

Mahkeme sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Bagcilar'da 19 Temmuz 2022'de agaçlik alanda ölü bulunan Pinar Damar'la ilgili ablasi müsteki Kezban Bahar Damar tarafindan kayip basvurusunda bulundugu anlatiliyor.

Iddianamede, sanik Metin Aydin'in gece saatlerinde araciyla geldigi yere maktulün cesedini biraktigi kaydediliyor.

Savciliktaki savunmasinda sanigin maktule karsi cinsel saldirida bulunmadigini öne sürdügü ancak Adli Tip Kurumu raporunda maktulün eteginde bulunan lekenin DNA'si ve Metin Aydin'in DNA'sinin eslestigine yer veriliyor.

Iddianamede, sanik Metin Aydin'in, "nitelikli cinsel saldiri", "kasten öldürme" ve "cebir kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun birakma" suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 4 yildan 10 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.