Diyarbakir annelerinden biri daha evladina kavustuBestami Bodruk,Aziz Aslan- Çocuklarini terörün pençesinden kurtaran aile sayisi 42'ye yükseldi

Diyarbakir annelerinden biri daha evladina kavustuBestami Bodruk,Aziz Aslan- Çocuklarini terörün pençesinden kurtaran aile sayisi 42'ye yükseldi

DIYARBAKIR (AA) - HDP Diyarbakir Il Baskanligi binasi önünde, daga kaçirilan evlatlari için nöbet tutan Gülperi ve Esat Akdas çifti, ikna çalismalari sonucu terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ogullari Mehmet'e kavustu.

PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarla huzur ve güvenin tesisi için çalismalar devam ederken, Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) kapsaminda ise örgüt tarafindan daga kaçirilan çocuklarin aileleriyle de görüsülerek ikna faaliyetleri sürdürülüyor.

Bu kapsamda ekipler, 8 yil önce kandirilarak daga götürülen Mehmet Akdas'in ailesine kavusmasi için çalisma yürüttü.

Mardin Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin ikna çalismasi sonucu terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 28 yasindaki Akdas, merkez Sur ilçesindeki tarihi Içkale'de düzenlenen bulusmada, ailesine kavusmanin sevincini yasadi.

Diyarbakir annelerinin baslattigi evlat nöbetine 292. aile olarak katilan anne Gülperi ve baba Esat Akdas, yillar sonra kavustuklari çocuklarina sarilip gözyasi döktü.

8 yil sonra ogullariyla yeniden bulusan Akdas çifti, çok mutlu olduklarini belirterek güvenlik güçlerine tesekkür etti.

Akdas ailesinin evlatlarina kavusmasiyla, ugruna oturma eylemi yaptiklari çocuklarini terörün pençesinden kurtaran aile sayisi 42'ye yükseldi.