Israil'den Suriye'nin güneyinde "Hizbullah" uyarisiÖmer Koparan,Ethem Emre Özcan

Israil'den Suriye'nin güneyinde "Hizbullah" uyarisiÖmer Koparan,Ethem Emre Özcan

ANKARA (AA) - Israil uçaklari, Sam yönetimini uyararak, Suriye'nin güney sinir hattindaki Kuneytra ilindeki Hizbullah unsurlarinin varligina göz yummayacaklarini belirten bildiriler atti.

Yerel güvenlik kaynaklarindan alinan bilgiye göre, Israil uçaklarinca Kuneytra'nin Han Ernebe ve Asbah beldelerine atilan bildirilerde, Sam yönetiminin Suriye ordusu saflarinda yer alan Hizbullah'in bölgede rahatça hareket etmesine göz yumduguna dikkat çekildi.

Bildiride su ifadelere yer verildi:

"Suriye güvenlik güçlerine bir uyaridir. Suriye rejimi güçleri, bölge sakinlerine ve Israil'e tehdit teskil eden Hizbullah unsurlarina kontrol noktalarinda geçis kartlari veriyor. Bölgede Hizbullah'in kayitsiz varligina tolerans gösteren Suriye rejimi, bu politikasini degistirmelidir. Hizbullah'in bölgedeki varligina ve teröristlerin rahatça dolasmasina izin vermeyecegiz, bizden uyari."

- Hizbullah'in güneydeki varligi

Suriye'nin güneyindeki Dera ve Kuneytra illeri, askeri muhaliflerin ülkenin kuzeyine ayrilmasinin ardindan 2018 ortalarinda Sam yönetiminin kontrolüne geçti.

Bu tarihten itibaren Suriye ordusu saflarinda yer alan Hizbullah ve Iran destekli terörist gruplar, Israil sinir hattinda varligini güçlendirmeye basladi.

Israil güçleri de son yillarda Suriye'nin güneyinde Suriye ordusu ve destekçisi Hizbullah'in noktalarina sik sik saldirilari düzenliyor.