Israil kursunuyla ölen Filistinli bebegin annesi: "Canilerin yargiya teslim edilmesini istiyorum"Qais Omar Darwesh Omar,Mahmut Geldi- "Oglum Muhammed mazlum ve sehit olarak gitti. Dolayisiyla o benim için gurur kaynagidir"

Israil kursunuyla ölen Filistinli bebegin annesi: "Canilerin yargiya teslim edilmesini istiyorum"Qais Omar Darwesh Omar,Mahmut Geldi- "Oglum Muhammed mazlum ve sehit olarak gitti. Dolayisiyla o benim için gurur kaynagidir"

RAMALLAH (AA) - KAYS EBU SEMRA - Isgal altindaki Bati Seria’da Israil kursunuyla yaralandiktan sonra hastanede hayatini kaybeden 2 yasindaki Filistinli bebegin annesi Merve Temimi, "Uluslararasi bir sorusturmayla canilerin yargiya teslim edilmesini istiyorum." dedi.

Israil askerleri, 1 Haziran'da Bati Seria'daki yasa disi Yahudi yerlesim birimi Neveh Tzuf’a ates edildigini öne sürerek civardaki Nebi Salih beldesine baskin düzenledi ve bölgeye giris-çikislari kapatti.

Baskin sirasinda Israil askerlerinin açtigi ates sonucu 2 yasindaki Muhammed basindan, babasi Heysem Temimi de omzundan yaralandi.

Agir yaralanan bebek, Israil güçleri tarafindan helikopterle kaldirildigi Sheba Tel HaShomer Hastanesinde 5 Haziran'da yasamini yitirdi.

Israil askerlerinin kursunuyla ölen 2 yasindaki Muhammed'in annesi Merve Temimi, oglunu topraga vermesinin ardindan AA muhabirine konustu.

- "Erken geldi, erken gitti"

Oglunun dünyaya erken geldiginin altini çizen acili anne, "Muhammed 8 aylik dogdu, bir ay boyunca kuvözde kaldi. Erken geldi, gidisi de erken oldu; 2,5 yasinda öldü." dedi.

Cenaze töreni boyunca Allah'a sükretmeyi dilinden düsürmeyen Temimi, "Oglum Muhammed mazlum ve sehit olarak gitti. Dolayisiyla o benim için gurur kaynagidir." diye konustu.

Oglunun cenaze törenini "kalabalik bir dügün" olarak niteleyen Filistinli anne, "Muhammed çok küçük olmasina ragmen herkes tarafindan fazla seviliyordu. Köyde zeki bir çocuk olarak adini öne çikarmisti." ifadelerini kullandi.

- "Canilerin yargiya teslim edilmesini istiyorum"

Acili anne, küçük oglunun öldürülmesine iliskin Israil ordusu tarafindan yürütülecek sorusturmaya güvenmediginin altini çizerek, "Uluslararasi bir sorusturmayla canilerin yargiya teslim edilmesini istiyorum." dedi.

Temimi, Israil askerlerinin kursunuyla kaybettigi 2 yasindaki oglu için Facebook hesabinda paylastigi fotografin altina "Annem! Sehadetin mübarek olsun." diye yazdi.

- "Öldürülen çocuk Israilli olsaydi kiyamet kopardi"

Baba Heysem Temimi de daha önce AA muhabirine açiklamada, oglunun ölümünden Israil ordusunu sorumlu tutmustu.

Israil ordusunun "Nebi Salih beldesinde silahli kisilere karsilik vererek ates açtigi" yönündeki açiklamasini yalanlayan Temimi, sunlari söylemisti:

"Filistinli silahli bazi kisilerin Yahudi yerlesim birimi yönüne ates açtigi ve Israil ordusunun buna misilleme yaptigi yönündeki iddialar dogru degil. Öncesinde herhangi bir silah sesi duymadik. Ilk olarak Israil askerleri evime ates açti. Bir akrabamizi ziyaret etmek için evden çikip aracimiza bindigimiz sirada üzerimize ates açildi ve bu olay yasandi. Araci ters istikamete sürmeye çalistim ancak ikinci kez ates açildi."

Kasabadan çikmak isterken Israil askerleri tarafindan bir süre bekletildikten sonra ambulans çagirildigini belirten Temimi, "Öldürülen çocuk Israilli olsaydi kiyamet kopardi." ifadesini kullanmisti.

Israil ordusundan konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada, "Filistinli silahli bazi kisilerin Nebi Salih beldesi yakinindaki yasa disi Yahudi yerlesim birimi Neveh Tzuf yönüne ates açtiklari, çevredeki Israil askerlerinin de bu Filistinlilere atesle karsilik verdigi" öne sürülmüstü.

Askerlerin saldirganlari bulmak için arama baslattigi, bu sirada 2 yasinda Filistinli bir bebek ile babasinin Israil askerlerinin kursunuyla yaralandiginin ortaya çiktigi ifade edilen açiklamada, agir yaralanan bebegin Israil güçleri tarafindan helikopterle Israil’deki Sheba Tel HaShomer Hastanesine nakledildigi, babasinin ise Filistin tarafinda tedavi altina alindigi aktarilmisti.

Açiklamada, ordunun sivillerin yaralanmasi nedeniyle "üzgün" oldugu, bu tür olaylari engellemek için çalistigi ifade edilmisti.

Filistinli makamlarin yani sira Arap Birligi ve Islam Isbirligi Teskilati, 2 yasindaki Muhammed Temimi'nin öldürülmesine tepki göstererek, olayla ilgili uluslararasi sorusturma açilmasi talebinde bulunmustu.