Ispanyol tekstil sirketi Inditex, 2022'de rekor satis ve gelir açikladiSenhan Bolelli

Ispanyol tekstil sirketi Inditex, 2022'de rekor satis ve gelir açikladiSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Dünyanin en büyük tekstil sirketlerinden Ispanyol Inditex, geçen yil gelir ve karda tarihi rakama ulasti.

Inditex'ten yapilan açiklamada, 1 Subat 2022-31 Ocak 2023'te bir önceki döneme göre yüzde 17,5 artisla 32 milyar 569 milyon avro gelir elde edildigi, sirketin karinin ise yüzde 27'lik artisla 4 milyar 130 milyon avro oldugu belirtildi.

Tarihinde ilk defa 4 milyar avronun üzerinde kar açiklayan Ispanyol tekstil sirketi, bünyesinde Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Pull&Bear, Uterqüe, Lefties ve Stradivarius markalarini barindiriyor.

Inditex, Ukrayna ile savastan dolayi geçen yil Rusya'daki 514 magazasini kapatmisti.

Inditex Üst Yöneticisi (CEO) Oscar Garcia Maceira, konuya iliskin degerlendirmesinde, "2022'nin mükemmel sonuçlari, is modelimizin gücünü ve moda sektöründeki tekliflerimizin devam edecegi bir sonraki gelisim düzeyine dogru ilerleme yetenegimizi gösteriyor. Sürdürülebilirlige olan bagliligimiz ve ekibimizin yetenegi sirketimizin temel anahtari olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandi.

Türkiye, Inditex'in fabrikalar ve tedarikçiler açisindan en büyük pazarlarindan biri olarak öne çikiyor. Türkiye'de 200'den fazla magazasi ve 2 bin 300 civarinda çalisani bulunan Inditex, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan 3 milyon avroluk yardim karari açiklamisti.