ATO'nun deprem bölgesine kalici konut kazandirmak için baslattigi bagis çagrisi ilgi gördüDeniz Çiçek Palabiyik

ATO'nun deprem bölgesine kalici konut kazandirmak için baslattigi bagis çagrisi ilgi gördüDeniz Çiçek Palabiyik

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, deprem bölgesine "100+" kalici konut kazandirmak üzere baslattiklari "Ayin Yildiziyim Ya Sen" temali bagis çagrisiyla baskentin birlik, beraberlik ve dayanismanin en anlamli örneklerinden birini sergiledigini ifade etti.

Baran, yazili açiklamasinda, ATO'nun 100'üncü yilinda deprem felaketinin yikima ugrattigi bölgeye "100+" kalici konut kazandirmak amaciyla baslattigi ve adini Türk bayraginin ay yildizindan alan "Ayin Yildiziyim Ya Sen" temali bagis çagrisina iliskin degerlendirmede bulundu.

ATO üyelerinin çagriya yogun ilgi gösterdigini belirten Baran, "Ahilik geleneginin devami, ticaretin asirlik çinari odamiz, ay yildizli bayragimizin altinda kardesligimiz ve birligimizi sonsuza kadar sürdürmek hedefiyle 'Ayin Yildiziyim Ya Sen' temali bagis çagrisina katki saglayan üyeleriyle baskentimizde birlik, beraberlik ve dayanismanin en anlamli örneklerinden birini sergiliyor. Baskentimizin dayanismasiyla depremde yikima ugrayan 11 ilimizin kisa sürede daha da güçlenerek ayaga kalkmasina katki saglayacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Baran, depremin yikima yol açtigi 11 ilin, ülke gayri safi yurt içi hasilasinin yaklasik yüzde 10'unu olusturduguna, 20 milyar dolari bulan ihracatiyla da ekonomiye katki sagladigina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Önceligimiz, depremin yikima ugrattigi illerin sosyal ve ekonomik açidan yeniden toparlanmasina ve istihdamin korunmasina katki saglamak. Bu açidan kalici konutlarin insasi önemli. Deprem felaketinden etkilenen 11 ilimiz ile baskentimiz arasinda destekler sayesinde kurulacak gönül köprüsü, bölgenin kisa sürede daha da güçlenerek ayaga kalkmasina vesile olacaktir. Acimizi unutmadan, umudumuzu kaybetmeden yaralarimizi birlikte sarmaya devam edecegiz."