Ispanya'da adliye memurlarinin grevi nedeniyle 1 milyona yakin dava ertelendiSenhan Bolelli

Ispanya'da adliye memurlarinin grevi nedeniyle 1 milyona yakin dava ertelendiSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Ispanya'da adliye memurlarinin 17 Nisan'da kismi is birakmayla baslayip 22 Mayis'ta itibaren greve dönüsen eylemlerinden dolayi ülke genelinde 1 milyona yakin dava ertelendi.

Adliye memurlarinin maas zammi talebiyle yaptigi grev, ülkede 45 bin çalisani etkiliyor.

Adalet Bakani Pilar Llop ve Adalet Devlet Sekreteri Tontxu Rodriguez ile bu zamana kadar yürütülen müzakerelerden sonuç alamayan adliye memurlari, eylemlerinden dolayi 1 milyona yakin davanin ertelendigini ve yargidaki gecikmenin sorumlusunun, sol koalisyon hükümeti oldugunu savundu.

Eylemlerden dolayi, son üç ayda ülkedeki bosanma sayilarinda da geçen yillarin ayni dönemine nazaran yüzde 10,3 düsüs oldugu bilgisi paylasildi.

Adliye memurlarinin bagli oldugu dört sendikanin (CSIF, STAJ, CCOO ve UGT) temsilcilerinden olusan Grev Komitesi, Yüksek Mahkeme Savciligina sunduklari dilekçede, 6 Haziran'da yapilan son görüsmede Adalet Bakanligini müzakere masasindan çekilmekle suçladi.

"Müzakere olmazsa anlasma da olmaz." diyen sendikalar, aylik brüt 430 avroluk maas artisinda bulunuyor.

Öte yandan, eylemler kapsaminda küçük bir grup adliye memuru 7 Haziran'da kendilerini Adalet Bakanligindaki bir odaya kapatti. Bakanlik da eylemcilere disaridan yemek getirilmesini yasakladi.