Içisleri Bakani Soylu, Gaziosmanpasa'da STK temsilcileri ve vatandaslarla bir araya geldi:Mehmet Kara- "Recep Tayyip Erdogan'in liderligini yakaladik, tecrübesini yakaladik, bilgiyi yakaladik. Bunu kaçirmak istemiyoruz. Türkiye kaçirmamali" - "Türkiye bir taraftan önüne çikan engellerle, maliyetleriyle mücadele etti, bir taraftan da altyapisini halletti. Tam 100 yillik altyapimizi tamamladigimizi söylemek istiyorum"

Içisleri Bakani Soylu, Gaziosmanpasa'da STK temsilcileri ve vatandaslarla bir araya geldi:Mehmet Kara- "Recep Tayyip Erdogan'in liderligini yakaladik, tecrübesini yakaladik, bilgiyi yakaladik. Bunu kaçirmak istemiyoruz. Türkiye kaçirmamali"
- "Türkiye bir taraftan önüne çikan engellerle, maliyetleriyle mücadele etti, bir taraftan da altyapisini halletti. Tam 100 yillik altyapimizi tamamladigimizi söylemek istiyorum"

ISTANBUL (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Recep Tayyip Erdogan'in liderligini yakaladik, tecrübesini yakaladik, bilgiyi yakaladik. Bunu kaçirmak istemiyoruz. Türkiye kaçirmamali." dedi.

AK Parti Istanbul 2. Bölge milletvekili adayi Soylu, seçim çalismalari kapsaminda Gaziosmanpasa'da sivil toplum kuruluslarinin (STK) temsilcileriyle kahvalti programinda bir araya geldi. Soylu'ya, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta da eslik etti.

Bakan Soylu burada yaptigi konusmada, Türkiye'nin zorlu süreçlerden bugünlere geldigini, tam bagimsiz ekonomi ve siyaset için 20 yillik kazanimlarin unutulmamasi gerektigini söyledi.

Türkiye'nin tam bagimsizlik yolunda Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi'ni yillar sonra ibadete açtigini belirten Soylu, "Ayasofya sadece ibadete açilmak için degil, Türkiye'nin tam bagimsizlik sembolüdür. Buna açabilme kabiliyetine gelmisse, baska seyler de yapar. Kendi IHA'mi yaparim, kendi SIHA'mi yaparim, TCG Anadolu'mu yaparim, kendi köprümü yaparim, dünya pandemideyken Çanakkale köprümü yaparim demek. Tüm bunlarla birlikte kendi uçaklarimi, helikopterimi, milli uydumu yaparim, kendi nükleer santralimi, yenilenebilir enerji santrallerimi yaparim demek." ifadelerini kullandi.

Soylu, yurt içinden ve yurt disindan on yillardir Türkiye'nin gelismesi için engeller koymaya çalisanlarin oldugunu, 17-25 Aralik, 15 Temmuz darbe girisimi ve 6-7 Ekim olaylarinin bu niyetlerle yapildigini kaydetti.

Türkiye'nin 40 yildir terör, darbeler, engellemeler, döviz baskilari ve birçok farkli krizle karsi karsiya birakildigina dikkati çeken Soylu, "Türkiye bir taraftan önüne çikan engellerle, maliyetleriyle mücadele etti, bir taraftan da altyapisini halletti. Tam 100 yillik altyapimizi tamamladigimizi söylemek istiyorum. Elbette yapilacak isler var. Altyapi ne demek? Yol demek, havalimanidir, üniversitedir, kendi enerjini kendin bulabilme kabiliyetindir, bir ev hayatinin devam edebilmesi, bir sehrin devam edebilmesi için tüm donaniminin hazir hale getirilmesidir. Türkiye'nin okullarinda, üniversitelerinde, 81 vilayette hiç kimseyi eksik tutmadan hepsi son 21 yilda gerçeklesti." diye konustu.

Türkiye'nin bu zorlu süreçlerin ardindan yeni bir döneme girdigini anlatan Soylu, söyle devam etti:

"Türkiye'yi bu dalgalardan koruyacak, gemiyi teslim etmeyecek, karaya oturtmayacak bir kaptaniniz olmasaydi ve bunu destekleyecek milli irade olmasaydi, bugün Türkiye darbelerle karsi karsiya kalmaya devam eden, bunun korkularini yasayan, iç karisikliklarina teslim olmus, yeni bir yüzyil perspektifi degil 'Içinde bulundugumuz olaylardan nasil çikarim' anlayisiyla karsi karsiya bir Türkiye olurdu. Tayyip Erdogan geldigi zaman 20 yillik bir perspektif ortaya koydu."

- "Erdogan demokrasinin tikali tüm damarlarini açmistir"

Içisleri Bakani Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan döneminde hem krizlerle mücadele edildigini hem de güçlü bir gelecek vizyonu ortaya kondugunu vurguladi.

Soylu, konusmasina su sözlerle devam etti:

"Recep Tayyip Erdogan demokrasinin tikali tüm damarlarini açmistir. Demokrasi için tikali olan tüm damarlar Türkiye'de açilmistir. Beni bagislayin, insanlar 'dindarim' demekten çekinirlerdi. Daha önceden öyle degildi ama 1990 sonrasi Türkiye'yi öyle bir cendereye soktular ki insanlari öyle bir fislediler ki kimlik siyaseti üzerinden öyle bir tanimladilar ki. Bugün herkes kendisini ifade edebiliyor."

Türkiye'nin tarihi bir firsat yakaladigini söyleyen Soylu, yeni yüzyilin umutla ve basariyla dolu olacagini belirtti.

Bakan Soylu, "Recep Tayyip Erdogan'in liderligini yakaladik, tecrübesini yakaladik, bilgiyi yakaladik. Bunu kaçirmak istemiyoruz. Türkiye kaçirmamali. Ikincisi, Bati ilk kez böyle yönsüz, vizyonsuz ne yapacagini bilmeyen, kendi içine düsmüs sekilde. Avrupa Birligi anayasasi yapacaklardi, Ingiltere ayrildi. Büyüyeceklerdi ama daralmaya basladilar." ifadelerini kullandi.

Enerjide tam bagimsiz olmak için araliksiz çalistiklarini anlatan Soylu, Gabar'da yüksek rezerv oranlarina sahip petrol kuyusuyla ilgili müjdenin yakin bir zamanda verilecegini dile getirdi.

Içisleri Bakani Soylu, kahvalti programi sonrasinda Gaziosmanpasa Hürriyet Mahallesi Seçim Irtibat Bürosu'nun açilisina katildi, ardindan vatandaslarla cuma namazi için Beraat Camisi'ne geçti.

Bakan Soylu, Gaziosmanpasa'daki programlarinin ardindan Bayrampasa, Fatih ve Sultangazi'de seçim çalismalarina devam edecek.