Gelecek Partisinin ev sahipliginde "Büyük Istanbul Iftari" yapildiSemra Orkan- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu: - "Kendini bilmek, vicdaninin sesini dinlemek demektir. Kendini bilmek, kul hakki yememektir. Kendini bilmek, topluma adanmisliktir. Bu nedenle 6 lider, demokrasi, hak, hukuk, adalet için mücadele ediyoruz" - Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu: - "Biz, hiçbir ayrim gözetmeden 85 milyonu omuz omuza, bütün farkliliklari bir zenginlik kabul ederek, bir araya getirmek taahh

Gelecek Partisinin ev sahipliginde "Büyük Istanbul Iftari" yapildiSemra Orkan- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu:
- "Kendini bilmek, vicdaninin sesini dinlemek demektir. Kendini bilmek, kul hakki yememektir. Kendini bilmek, topluma adanmisliktir. Bu nedenle 6 lider, demokrasi, hak, hukuk, adalet için mücadele ediyoruz"
- Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu:
- "Biz, hiçbir ayrim gözetmeden 85 milyonu omuz omuza, bütün farkliliklari bir zenginlik kabul ederek, bir araya getirmek taahh

ISTANBUL (AA) - CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Kendini bilmek, vicdaninin sesini dinlemek demektir. Kendini bilmek, kul hakki yememektir. Kendini bilmek, topluma adanmisliktir. Bu nedenle 6 lider, demokrasi, hak, hukuk, adalet için mücadele ediyoruz." dedi.

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu'nun ev sahipliginde, Yenikapi'daki Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Büyük Istanbul Iftari"na CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal ile Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu katildi.

Kiliçdaroglu, burada yaptigi konusmada, Yunus Emre'nin "Ilim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir." sözündeki temel felsefenin, insanin kendisini bilmesi oldugunu söyledi.

Kendini bilmenin ise kin ve öfkeden arinmak, adaletin pesinden kosmak oldugunu vurgulayan Kiliçdaroglu, "Kendini bilmek, vicdaninin sesini dinlemek demektir. Kendini bilmek, kul hakki yememektir. Kendini bilmek, topluma adanmisliktir. Bu nedenle 6 lider, demokrasi, hak, hukuk, adalet için mücadele ediyoruz. Bize destek veriniz. Beraber bir yola çiktik. Bu yolumuz uzun bir yoldur, Hak yoludur, adalet yoludur, irfan yoludur, bilgi yoludur." diye konustu.

Bu yola çikanlarin ülkenin büyümesine ve kalkinmasina katkida bulunacaklarini dile getiren Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Zor bir yol seçtigimizi biliyoruz. Çünkü bozulan bütün dengelerin yeniden insa edilmesini ve bunun için mücadele edilmesini biliyoruz ve geregini yapacagiz. Adalet için çiktigimiz bu yolda vereceginiz her türlü destek, amacimiza ulasmayi hizlandiracaktir. Evlatlarimiz, gençlerimiz, engellilerimiz, toplumun her kesimi için, adaleti mutlaka ama mutlaka bu topraklara getirecek ve yeniden insa edecegiz. Hepinizin vicdanina adaleti emanet edecegiz."

- "Anadolu'nun her bir kösesine sevgi tohumlari ekecegiz"

Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu, ramazan ayinin siyasete belli ilkelerin hatirlatilmasi için bir vesile oldugunu ifade ederek, Millet Ittifaki'nin ilk hedefinin baris oldugunu söyledi.

Davutoglu, ikinci temel hedeflerinin ise insan olduguna dikkati çekerek, "Biz, hiçbir ayrim gözetmeden 85 milyonu omuz omuza, bütün farkliliklari bir zenginlik kabul ederek, bir araya getirmek taahhüdünde bulunuyoruz. Üçüncü hedefimiz ise muhabbet. Kutuplasmayi, ötekilestirmeyi, düsmanlastirmayi siar edinenlere karsi biz muhabbeti, sevgiyi, uzlasiyi egemen kilacagiz. Anadolu'nun her bir kösesine sevgi tohumlari ekecegiz. Kine, nefrete, düsmanliga son verecegiz. Dördüncü hedef olarak kin ve nefret kültürüne son vererek, siyasete muhabbet kültürünü egemen kilacagiz." degerlendirmesini yapti.

- "Tevazuda, sorumlulukta ve adalette bulusmayi temenni ediyoruz"

IBB Baskani Imamoglu da ülkeye ve millete büyük bir degisimi hep birlikte saglayacaklarini ve yasatacaklarini söyledi.

Imamoglu, 86 milyonun akliyla yüregiyle vicdaniyla hareket ettigi bir dönemi yasamanin temennisi içinde olduklarini anlatarak, "Tevazuda, sorumlulukta ve adalette bulusmayi temenni ediyoruz. Yalnizca bizim gibi düsünen, bizim gibi inanan, bizim gibi yasayanlarla degil, bizden ne kadar farkli olursa olsun bu memleketin her insaniyla bulusmanin önemli bir karakter oldugunu düsünüyoruz." seklinde konustu.