Hamas'tan Israil'e "ramazan ayinda Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini sürdürmeme" uyarisiMahmut Geldi

Hamas'tan Israil'e "ramazan ayinda Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini sürdürmeme" uyarisiMahmut Geldi

ISTANBUL (AA) - Hamas, Israil'in isgal altindaki Kudüs kentinde attigi adimlari yakindan takip ettigini belirterek, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin ramazan ayinda sürdürülmemesi uyarisinda bulundu.

Hamas Siyasi Büro Baskan Yardimcisi Salih el-Aruri'nin konuya dair açiklamalari, Hareket'in internet sitesinde yayimlandi.

Aruri, Israil'in Mescid-i Aksa'yi zamansal ve mekansal bölme girisimleri için ramazan ayini firsat olarak kullanabilecegine dikkati çekti.

Israil'in bu girisimleri dogrultusunda Yahudi yerlesimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskinlarina izin vermesi halinde Filistinlilerin tepkisiyle karsilasacagi uyarisinda bulunan Aruri, sunlari kaydetti:

"Isgalci, kendi girisimlerine karsi halkimizin ve direnisimizin güçlü tepkisinden süphe etmesin. Bizler, bu ihlallerin sürdürülmesine karsi uyarida bulunuyoruz. Bizim sabrimiz tükendi, halkimizin bize güvenine layik olacagiz."

Aruri, isgal altindaki Bati Seria'da bulunan Filistin köy ve beldelerini Yahudi yerlesimcilerden korumak için hazirlikli olma çagrisi yaparak söz konusu hazirliklar için hem halktan hem resmi kurumlardan destek istedi.

Bati Seria'daki tüm direnis eylemlerinin Hamas tarafindan desteklendigine vurgu yapan Aruri, bu eylemleri "Israil'in saldirilariyla tansiyonu yükseltmesine karsi dogal sonuçlar" olarak yorumladi.