GÜNDEM ÖZETI / 27 Mart 2023Sermin CoskunANADOLU AJANSI

GÜNDEM ÖZETI / 27 Mart 2023Sermin CoskunANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremler ile Sanliurfa ve Adiyaman'daki sel felaketine iliskin gelismeler takip ediliyor.


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- TBMM'den

- Genel Kurulda, yargida yeni düzenlemeler içeren Icra ve Iflas Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine baslanacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, en düsük emekli maasinin 7 bin 500 liraya, emekliye bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çikarilmasi ile geçici isçilere kadro verilmesini de içeren Istiklal Madalyasi Verilmis Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Seref Ayligi Baglanmasi Hakkinda Kanun ile Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi ele alinacak.

(TBMM/14.00/13.30)


EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, mart ayina iliskin iktisadi yönelim istatistikleri, reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanim oranini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Istatistik Kurumu, mart ayi hizmet, perakende ticaret ve insaat güven endekslerini yayimlayacak.

(Ankara/10.00)


SPOR

1- 2024 Avrupa Sampiyonasi (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'ndaki ikinci maçinda 28 Mart Sali günü Bursa'da Hirvatistan'i konuk edecek A Milli Futbol Takimi'nda teknik direktör Stefan Kuntz ve takimdan bir futbolcu, Bursa Büyüksehir Belediyespor Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Ay-yildizli ekip, son çalismasini da statta yapacak.

- Hirvatistan Milli Takimi Teknik Direktörü Zlatko Dalic ve takimdan bir futbolcu Bursa Büyüksehir Belediyespor Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari yanitlayacak. Hirvatistan, son antrenmanini statta yapacak.

(Bursa/16.15/17.00/18.15/19.00)

2- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 22. haftanin son maçinda Bahçesehir Koleji ile Darüssafaka Lassa karsilasacak.

(Istanbul/19.00)

3- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 21. haftasi Fenerbahçe Opet-Kuzeyboru maçiyla tamamlanacak.

(Istanbul/15.00)

4- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nde 23. haftanin son maçinda Cizre Belediyespor ile Hekimoglu Global Connect Travel BVI karsi karsiya gelecek.

(Sirnak/13.00)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.