"Filenin Sultanlari" Avrupa sampiyonlugunu vatandaslarla birlikte kutladiBozhan Memis

"Filenin Sultanlari" Avrupa sampiyonlugunu vatandaslarla birlikte kutladiBozhan Memis

ISTANBUL (AA) - 2023 CEV Avrupa Sampiyonasi finalinde Sirbistan'i 3-2 yenerek sampiyon olan A Milli Kadin Voleybol Takimi, kupa zaferini binlerce vatandasla birlikte kutladi.

Galataport'ta gerçeklesen kutlama öncesinde FIVB Milletler Ligi ve CEV Avrupa Sampiyonasi'nda kazanilan kupalar, kürsüye getirildi.

Teknik ekip ve sporcular tek tek anons edilirken, meydani dolduran binlerce vatandas tezahüratlarla takima destek verdi.

Sahneye çikan isimlerden Gizem Örge, yaptigi konusmada "Sürekli zorluklarla sinanan canim ülkem, size gülmek çok yakisiyor. Bu tarihi zaferin tadini çikaralim." ifadelerini kullanirken büyük alkis aldi.


- Eda Erdem: "Sizlere basari getirmek istiyoruz"


Oyunculardan Cansu Özbay, "En büyük Türkiye" diyerek meydana gelenleri costururken, Zehra Günes de böyle bir kalabalikla bir arada bulunmanin müthis bir duygu oldugunu dile getirdi.

Sahneye çiktiginda büyük alkis alan isimlerden Ebrar Karakurt, Türk halkinin kendilerini her zaman desteklediklerini vurgulayarak "Dünyanin en güzel sevgisine sahibiz. Sizler bizim arkamizdaki güçsünüz, iyi ki varsiniz." açiklamasini yapti.

Ismi anons edilen son sporcu olan kaptan Eda Erdem Dündar, Cumhuriyetin 100'üncü yilinda gelen basarilardan dolayi çok mutlu olduklarinin altini çizerek, sunlari söyledi:

"Sahane görünüyorsunuz, enerjiniz harika. Ilk günden beri bizleri destekliyorsunuz. Bizler de daha iyi performanslar gösterip sizlere basari getirmek istiyoruz. Iyi ki varsiniz."


- Üstündag, Malatya türküsüyle sahneye geldi??????


Sampiyonlugun mimarlarindan basantrenör Daniele Santarelli, harika bir gün yasadiklarini dile getirirken, herkesi tebrik etti.

A Milli Kadin Voleybol Takimi Menajeri Pelin Çelik de turnuva boyunca çok heyecanlandiklarini aktararak, "Biz büyük bir aileyiz ve birlikte basardik. Bizim en büyük askimiz ülkemiz, bayragimiz ve giydigimiz ay-yildizli formamiz. Iyi ki varsiniz." ifadelerini kullandi.

Ismi anons edilen son isim olan Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, sahneye "Malatya bulunmaz esin" türküsüyle çikti. Malatyali olan Üstündag, kütügü Malatya'da bulunan takimin yildiz isimlerinden Melissa Vargas'i da yanina alarak oynadi. Bütün takim ikiliye eslik ederken, Üstündag sonrasinda konusmasini gerçeklestirdi.

Büyük bir alkis esliginde sözlerine baslayan Mehmet Akif Üstündag, sunlari kaydetti:

"Ben alkisi, bu kizlari bugünlere getiren aileler için istiyorum. Onlar olmasaydi bu tabloyu yasayamazdik. Türk çocuklari, Cumhuriyetin 100'üncü yilinda, daha önce alinmamis iki kupayla karsinizda. Ne kadar övünsek azdir. Bunlar bizim evlatlarimiz. Bagrimiza basacagiz, daha büyük basarilara imza atacagiz. Bana bugün en çok sorulan soru, sirada ne olduguydu. Sirada olimpiyat var. Biraz önce Malatya türküsüyle sahneye çiktim. Subat ayinda büyük bir deprem felaketi yasadik. Depremi yasayan 11 ilimizden birisi de Malatya'ydi. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabir diliyorum. Umarim bu kupalar onlara da moral olmustur. Bu kupalari deprem bölgesindeki herkese hediye ediyorum. Siz böyle destek verdikçe bu kizlar daha büyük basarilara imza atacaktir."

A Milli Kadin Voleybol Takimi, açiklamalarin ardindan meydana gelen vatandaslarla birlikte doyasiya eglendi.