Eski Brezilya Devlet Baskani Bolsonaro, asi kartinda sahtecilik suçlamasiyla ifade verdiSinan Dogan

Eski Brezilya Devlet Baskani Bolsonaro, asi kartinda sahtecilik suçlamasiyla ifade verdiSinan Dogan

BOGOTA (AA) - Eski Brezilya Devlet Baskani Jair Bolsonaro'nun, Kovid-19 asi kartinda sahtecilik yaptigi suçlamasiyla federal polise ifade verdigi bildirildi.

Kovid-19 asi sertifikasinda dolandiricilik yaptigi iddiasiyla baskent Brasilia'daki Federal Polis Merkezi'ne giden Bolsonaro'nun, süpheli sifatiyla ifadesine basvuruldugu belirtildi.

Konuya iliskin açiklamada bulunan Bolsonaro, suçlamalari bir kez daha reddederek, asi oldugunu asla söylemedigini ve asi yaptirdigina dair belgeler de sunmadigini kaydetti.

Sorusturma kapsaminda, 4 Mayis'ta gözaltina alinan 6 kisinin ise tutuklulugunun devamina karar verildigi bilgisi paylasildi.

- Süreç

Bolsonaro'nun evine 4 Mayis'ta baskin yapan polis, Kovid-19 asi sertifikasinda sahtecilik yaptigi iddiasiyla eski devlet baskaninin cep telefonuna el koymustu.

Bolsonaro, birkaç akrabasi ve danismaninin, ABD'ye giris izni almak için asi kartindaki bilgileri degistirdigi öne sürülmüstü.

Asiri sagci Bolsonaro, konuya iliskin gazetecilere yaptigi açiklamada, suçlamalari reddedmis, "Asi sertifikasinda degisiklik iddialari kesin olarak yalandir. Benden hiçbir yerde asi sertifikasi talep etmediler, benim tarafimda yanlis bir sey yok, asiyi yaptirmadim, nokta. Bunu asla inkar etmedim." ifadesini kullanmisti.

Federal Polisten yapilan açiklamada ise söz konusu kisilerin, asi sertifikalarinin içeriginde degisiklige gittigi, Brezilya ve ABD tarafindan uygulanan mevcut saglik kisitlamalarindan bu yolla kaçindigi kaydedilmisti.

Bolsonaro, salginin basladigi dönemlerdeki açiklamasinda, Kovid-19'un küçük bir grip oldugunu ve insanlarin bu sebepten dolayi kisitlanmasini dogru bulmadigini, birçok kez söylemisti.