Esenler'de arkadasini öldüren saniga 18 yil hapis cezasi verildiMelike Gallenkus Ayfar

Esenler'de arkadasini öldüren saniga 18 yil hapis cezasi verildiMelike Gallenkus Ayfar

ISTANBUL (AA) - Istanbul Esenler'de arkadasi 64 yasindaki Neriman Kivrak'i 22 biçak darbesiyle öldürdügü gerekçesiyle yargilanan sanik Cemal Sen "haksiz tahrik altinda kasten öldürme" suçundan 18 yil hapis cezasina çarptirildi.

Bakirköy 10. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Cemal Sen, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi. Durusmada müstekiler ve taraf avukatlari da hazir bulundu.

Savunma yapan sanik, olay sonrasina iliskin hiçbir sey hatirlamadigini, alkollü oldugunu belirterek, "Kavga ettigimizi hatirliyorum. Ben evden çikarken maktul yasiyordu. Ikimiz de alkollüydük. Elindeki içkiyi üzerime atti. Masada duran biçagi eline aldi. Daha sonra biçagi elinden aldim ve sapladim. Dar alanda bogustuk." ifadelerini kullandi.

Maktul Neriman Kivrak'in kizi Songül Yakup Çebioglu da "Annem öldükten sonra otopsi raporunda kaninda alkol çikmamistir. Sanigin savunmalari tutarsizdir. Sanik isine gelmeyen kismi unutuyor. Annemi birkaç defa biçak sallamasiyla mi öldürmüs, beyanlari çeliskili ve tutarsizdir." diye konustu.

Davayi karara baglayan mahkeme, sanik Cemal Sen'i "haksiz tahrik altinda kasten öldürme" suçundan 18 yil hapisle cezalandirarak, tutukluluk halinin devamina hükmetti.

Karara muhalefet serhi koyan mahkeme baskani, sanigin, hakkinda verilecek cezada indirim yapilmasini saglamak amaciyla verdigi çeliskili beyanlarina itibar edilemeyecegini belirterek, hükümde haksiz tahrik indiriminin uygulanmasinda çogunlugun görüsüne katilmadigi kaydetti.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, sanik Cemal Sen ve maktul Neriman Kivrak'in 20 yillik arkadas olduklari, 5 Ocak 2021'de maktulün Esenler'deki evinde birlikte alkol aldiklari, bir süre sonra aralarinda çikan tartismanin kavgaya dönüstügü, sanigin mutfaktaki biçagi rastgele birçok kez maktule sapladigi belirtiliyor.

Iddianamede, hayatini kaybeden maktulde çogunlugu yüz, boyun bölgesinde olmak üzere 22 biçak darbesine bagli izler tespit edildigi anlatilarak, sanik Cemal Sen'in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi isteniyordu.