Adiyaman'da depremin etkisiyle hasar gören tren raylari onariliyorRecep Bilek,Ilyas Gün- Bölgeye konteyner evlerin hizla sevk edilebilmesini saglayacak Narli-Pazarcik-Gölbasi istikametindeki raylarin hizla tamiri için TCDD ekipleri, kombine buraj makineleriyle çalisma yürütüyor - Gölbasi'ndaki çalismalari koordine eden Tokat Valisi Numan Hatipoglu: - "Adana tarafindan gelen hat iyilestirildi. Çalismalar devam ediyor. Gölbasi'na trenlerimiz düzenli olarak gelmeye basladi"

Adiyaman'da depremin etkisiyle hasar gören tren raylari onariliyorRecep Bilek,Ilyas Gün- Bölgeye konteyner evlerin hizla sevk edilebilmesini saglayacak Narli-Pazarcik-Gölbasi istikametindeki raylarin hizla tamiri için TCDD ekipleri, kombine buraj makineleriyle çalisma yürütüyor
- Gölbasi'ndaki çalismalari koordine eden Tokat Valisi Numan Hatipoglu:
- "Adana tarafindan gelen hat iyilestirildi. Çalismalar devam ediyor. Gölbasi'na trenlerimiz düzenli olarak gelmeye basladi"

ADIYAMAN (AA) - RECEP BILEK/ILYAS GÜN - Kahramanmaras merkezli depremlerde zarar gören Adana-Malatya arasindaki tren raylarinda TCDD ekiplerinin onarim çalismasi sürüyor.

"Asrin felaketi" olarak nitelenen depremlerin yikima neden oldugu Adiyaman'in Gölbasi ilçesinde tren raylari da kullanilamaz hale geldi. Adana ve Malatya arasinda yer alan Narli-Pazarcik-Gölbasi hattinda bazi noktalarda raylarin bükülmesi ve zeminin çökmesi nedeniyle tren seferleri yapilamiyor.

Adiyaman ve Malatya'ya konteyner ve yardimlarin sevkiyati açisindan kritik öneme sahip hat üzerinde TCDD ekipleri, onarim çalismasi yürütüyor.

AA ekibinin dronla görüntüledigi çalisma kapsaminda demir yolu zeminindeki çökme ve kaymalara müdahale eden ekipler, kombine buraj makineleriyle de raylardaki kivrim ve bükülmeleri düzeltiyor.

Çalismalar sonucu Narli-Pazarcik arasindaki onarimi tamamlayan ekiplerin Pazarcik-Gölbasi arasindaki mesaisi ise devam ediyor.

Sadece yavas seyreden yük trenlerinin hizmet vermesine imkan taniyacak sekilde acil onarimdan geçirilen raylardan bölgeye konteyner sevkiyatinin basladigi ögrenildi.

Çalismalari Gölbasi ilçesine koordinatör olarak atanan Tokat Valisi Numan Hatipoglu da yakindan takip ediyor.

Vali Hatipoglu, AA muhabirine, ilçedeki enkaz kaldirma ve geçici barinma çalismalarinin yani sira lojistik açidan önemli olan tren seferlerinin yeniden baslamasi için de gayret gösterildigini kaydetti.

Konteyner kurulumunun hizlanmasi için tren seferlerinin önemine isaret eden Hatipoglu, "Depremin ilk anindan itibaren demiryolu ulasimi büyük bir önem tasiyordu. Adana tarafindan gelen hat iyilestirildi. Çalismalar devam ediyor. Gölbasi'na trenlerimiz düzenli olarak gelmeye basladi. Insallah yakin zamanda Malatya hatti da açildiginda demiryolu ulasima da kesintisiz devam edecek." degerlendirmesinde bulundu.