Elbistan'daki depremzede çocuklara Faydasiçok Egitim Vakfi'ndan destekSinan Doruk

Elbistan'daki depremzede çocuklara Faydasiçok Egitim Vakfi'ndan destekSinan Doruk

KAHRAMANMARAS (AA) - Türkiye'yi yasa bogan 6 Subat depremlerinin merkez üslerinden Kahramanmaras'in Elbistan ilçesindeki depremzede çocuklara, Faydasiçok Egitim Vakfinca oyuncak ve kirtasiye malzemesi destegi saglandi.

Vakif üyeleri, ilçenin Esen Yurt Mahallesi'ndeki Kahramanmaras Elbistan Avrupali Türk Konutlari konteyner alaninda bir araya geldikleri ögrencilere hediyelerini dagitti.

Vakfin Yönetim Kurulu Baskani Selcen Faydasiçok, depremin, herkes gibi kendilerini de derinden etkiledigini söyledi.

Deprem bölgesinde çesitli faaliyetlerde bulunduklarini anlatan Faydasiçok, "Vakif olarak 300 ögrencimiz var ve 44 ögrencimiz deprem bölgesindeydi. Vakifimizin temin ettigi yardimlari deprem bölgelerine ulastirmaya çalistik." dedi.

Faydasiçok, vakif öncülügünde bölgede kütüphane ve oyun çadiri kurulduguna isaret ederek, bu alanlarin ögrencilerin teknolojiye erisimlerini saglamak adina bilgisayar, tablet, projeksiyon cihazi ve yazici gibi ekipmanlarla donatildiginin altini çizdi.

Ögrencilere ulasmaya, yanlarinda olmaya devam ettiklerini vurgulayan Faydasiçok, "Bunun uzun bir süreç oldugunun farkindayiz. Sivil toplum kuruluslari olarak destek vermeye devam edecegiz. Hasçelik ve Faydasiçok Vakfimizca Elbistan'da yaptirdigimiz kütüphane ve çocuk oyun çadirimizda ögrencilerimizi ziyaret etmeye geldik." diye konustu.