Edirne Belediye Meclisinin IYI Partili 2 üyesi, partisinden istifa ettiCihan Demirci- Duygu Sener: - "Kendi içinde adaleti saglayamayan kisiler seçimlerde nasil gezip adalet için oy isteyecekler onu merak ediyoruz" - Ergun Dönmez: - "Genel merkez bu tutumundan vazgeçmedigi taktirde istifalarin arkasi kesilmeyecek"

Edirne Belediye Meclisinin IYI Partili 2 üyesi, partisinden istifa ettiCihan Demirci- Duygu Sener:
- "Kendi içinde adaleti saglayamayan kisiler seçimlerde nasil gezip adalet için oy isteyecekler onu merak ediyoruz"
- Ergun Dönmez:
- "Genel merkez bu tutumundan vazgeçmedigi taktirde istifalarin arkasi kesilmeyecek"

EDIRNE (AA) - Edirne Belediye Meclisinin IYI Partili 2 üyesi, partisinden istifa etti.

Belediye Meclis üyeleri Duygu Sener ve Ergun Dönmez, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvari önünde bazi IYI Partililerle bir araya geldi.

Sener, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, IYI Parti kurucu üyeleri ve il yöneticileri olarak bu yola çiktiklarini söyledi.

Edirne halkinin teveccühü ile 2019'da Millet Ittifaki'ndan belediye meclis üyesi seçildiklerini belirten Sener, "2020'de il kongreleri sonrasi çok sevdigimiz genel baskanimizi ve genel baskan yardimcilarimizi ziyaret etmek için genel merkeze gittik. Genel baskanla randevumuz olmasina ragmen kirli eller istifa resti çekerek randevumuzu sabote edip genel baskanla görüsmemizi engellediler. Genel merkezde Edirne teskilati olarak kabul edilmedik." diye konustu.

Sener, meclis üyeleri kullanilarak, Edirne Belediyesi üzerinden Millet Ittifaki'na zarar verilmeye çalisildigini savundu.

Millet Ittifaki'nin zarar görmemesi ve IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'i mahcup etmemek adina parti politikalarini uygulamaya devam ettiklerini anlatan Sener, sunlari kaydetti:

"Bizler partimizi savunmaya devam ederken bizi partiden ihraç etmek üzere disipline sevk ettiler. Disiplin kurulu bizleri hakli buldu. Bunca haksizliga ragmen hiç ses çikarmadik. Partimiz zarar görmesin istedik. Zafer (eski IYI Parti Edirne Merkez Ilçe Baskani Zafer Kaya) baskanimiza yaptiklarini tüm ülke duydu, biliyorsunuz. Ses çikarmadik, 'genel merkezimiz buna bir çözüm bulacaktir' diye düsündük ama gördük ki ses yok.

En son ilçe ve il kongreleri yapildi, üç adayli bir kongreydi. Destekledigimiz aday 375 oy aldi, simdi atadiklari il baskani 120 oy aldi. Mevcut il baskani milletvekilligi için istifa etti. 'Parti, tüzügü geregi il yönetimini, il baskanlarini kendi seçer' maddesi vardir. Genel merkezimiz bunu hiçe saymistir. Demokrasiye darbe yapmistir. Mevcut il yönetimini yok saymistir. Bizler demokrasinin olmadigi yerde artik siyaset yapamayacagimizi anladik. 'Haksizliga karsi susanlar dilsiz seytandir.' diyoruz."

Sener, istifalarin devam edecegini öne sürerek, "Kendi içinde adaleti saglayamayan kisiler seçimlerde nasil gezip adalet için oy isteyecekler onu merak ediyoruz." dedi.

Dönmez de IYI Partide bazi kisilerin kendi çikarlari dogrultusunda, bazi yerlere gelebilmek adina partiye verilen oylari hiçe saydiklarini ifade etti.

IYI Partinin kendi içerisinde hak ve adaleti saglayamadigini iddia eden Dönmez, "Genel merkez bu tutumundan vazgeçmedigi taktirde istifalarin arkasi kesilmeyecek." ifadesini kullandi.

Dönmez, bagimsiz olarak Edirne halkinin haklarini savunmaya devam edeceklerini kaydetti.